Sujungs dviejų šalia stovinčių darželių administracijas | Kas vyksta Kaune

Sujungs dviejų šalia stovinčių darželių administracijas

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame teigia, jog bus sujungtos Centre, vienas šalia kito esančių nedidelių vaikų darželių: Kauno 1-ojo ir „Klevelio“ administracijos. 

Dvi grupes turintis Kauno 1-asis darželis ir šešias grupes turintis „Klevelis“ veikia prekybos centro „Akropolis“ pašonėje. „Klevelis“ yra vienintelis miesto darželis, skirtas alergiškiems vaikams. Kauno 1-ajame darželyje vadovaujamasis Montesori pedagogika.

Kaip portalas „Kas vyksta Kaune” rašė anksčiau, šiam susijungimui nepritaria tėvai. Lietuvos tėvų forumo pirmininkas Audrius Murauskas viešai išplatintame pranešime teigia, kad miesto savivaldybė situaciją įvertino paviršutiniškai ir formaliai.

„Į Lietuvos tėvų forumą kreipėsi tėvai, kurių vaikai lanko Kauno 1-ąjį vaikų darželį. Darželinukų tėvai savo pasiūlymus raštu išdėstė savivaldybei, bet ši kažkodėl mato tik vieną kelią – atleisti Kauno 1-ojo vaikų darželio direktorę ir jį prijungti prie didesnio. Įstaigų sujungimas pateikiamas kaip laimėjimas – bus sutaupyta pinigų atleidžiant direktorę. Kalba eina apie sutaupytus kelis šimtus eurų, o ant kortos statoma visa ugdymo įstaigos filosofija ir pedagogika, nes jungiamos įstaigos dirba pagal skirtingas metodikas. Su vaikų tėvais – tikraisiais įstaigos klientais – net nebandoma kalbėtis ir tartis. Geriausiu atveju į susitikimą atsiunčiamas savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika, kuris nieko nesprendžia, tik vykdo sprendimus”, – teigė A. Murauskas.

Jis pažymėjo, kad kelių Kauno mokyklų bendruomenės kreipėsi į teismą – miesto tarybos sprendimai sujungti mokyklas buvo sustabdyti, o savivaldybė netgi bandė mokyklas stojusius ginti tėvus bauginti finansine atsakomybe. Visgi, antradienį savivaldybė pateikė sprendimą – darželių administracijos bus sujungtos.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas teigė, kad darželius lankantys vaikai bei jų tėvai, administracijų sujungimo pasekmių nepajus.

„Kai du nedideli darželiai, kurių sklypai netgi ribojasi, turi du direktorius, dvi atskiras administracijas, tai sveikas protas sako, kad tai tikrai nėra normali situacija. <…> Žinoma, žmonės bet kokias permainas žmonės pasitinka su nerimu, bet galiu užtikrinti, kad darželių administracijų sujungimo nepajus nei vaikai, nei jų tėvai. Vaikai ir toliau bus ugdomi tose pačiose patalpose su tomis pačiomis auklėtojomis. Ugdymo metodikos ir specifikos liks tos pačios. Tiesiog vietoje dviejų direktorių liks vienas, sumažės ir direktorių pavaduotojų skaičius, vietoje dviejų sandėlininkų liks vienas, sumažės pastatus prižiūrinčių ir remonto darbus atliekančių darbuotojų skaičius, po sujungimo liks vienas buhalteris, raštvedys ir archyvaras“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo Virginijaus Mažeikos, sujungus darželius, juos lankantiems vaikams bus garantuotos visų švietimo pagalbos specialistų (logopedo, socialinio pedagogo, psichologo ir specialiojo pedagogo) paslaugos. Ateityje nepažeidžiant higienos normų darželyje planuojama įkurti dvi papildomas ikimokyklines grupes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA