Sprendimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo čiuožėjai A. Reed atidėtas – Kas vyksta Kaune

Sprendimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo čiuožėjai A. Reed atidėtas

ELTA / Viktorija Smirnovaitė 2024/06/19 18:12
S. Ambrulevičius ir A. Reed / DELFI (T. Vinicko) nuotr.

Trečiadienį posėdžiavusi Pilietybės reikalų komisija nusprendė atidėti ledo čiuožėjos Allison Reed prašymo dėl Lietuvos pilietybės suteikimo nagrinėjimą. Nurodoma, kad komisija ketina surinkti daugiau informacijos dėl sportininkės atitikimo įstatymo kriterijams.

„Pilietybės reikalų komisija šiandienos posėdyje susipažino su A. Reed prašymu dėl pilietybės suteikimo, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) teikimu bei kita turima medžiaga, nusprendė atidėti prašymo svarstymą ir surinkti papildomos informacijos, pagrindžiančios pareiškėjos atitikimą įstatyme nustatytam integracijos kriterijui“, – teigiama Eltai raštu perduotame Prezidentūros komentare.

„Taip pat komisija nusprendė pakviesti pareiškėją A. Reed dalyvauti komisijos posėdyje ir sudaryti jai galimybę tiesiogiai pateikti papildomus paaiškinimus dėl atitikties šiam kriterijui“, – skelbiama išplatintame pranešime.

ELTA primena, kad ledo čiuožėja A. Reed prašymą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo išimties tvarka Migracijos departamentui pateikė šių metų vasario pabaigoje.

Tai jau trečiasis kartas, kai sportininkė prašo išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą lietuviško paso neturėjimas užkirto kelią A. Reed ir jos partneriui Sauliui Ambrulevičiui dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Ir nors kelis kartus G. Nausėda jau yra atmetęs A. Reed pilietybės prašymą, visgi po sausio viduryje Kaune vykusio Europos dailiojo čiuožimo čempionato, kuriame A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus, G. Nausėda pripažino, kad dėl poros demonstruojamų pasiekimų A. Reed galimybės įgyti Lietuvos pilietybę iš jo pusės vertinamos kitaip.

„Ankstesnės mūsų nuorodos į tai, kad reikia nuopelnų, kad jų būtų daugiau – pora tikrai daug ką padarė, kad tie nuopelnai atsirastų ir dėl to aš su kita nuotaika einu į šio klausimo svarstymą“, – teigė prezidentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA