Stovėjimo aikštelė – visai čia pat, tačiau policija automobilį sustabdė prie sankryžos | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Stovėjimo aikštelė – visai čia pat, tačiau policija automobilį sustabdė prie sankryžos

Stopkadrai iš skaitytojo siųsto vaizdo įrašo / „Kas vyksta Kaune“ koliažas
Dalintis:

Praėjusią savaitę naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė pasipiktinusio vairuotojo laiškas. Laiške, prie kurio buvo prisegtas ir vaizdo registratoriumi užfiksuota situacija, buvo teigiama, jog policijos pareigūnai be reikalo ribojo eismo pralaidumą sustabdydami automobilį gatvėje, kai visai čia pat buvo prekybos centro stovėjimo aikštelė.

Vaizdo įraše matoma, kaip policija sustabdė automobilį iš karto įsukus į Uosio g. (iš Savanorių pr.). Iš tiesų – už mažiau nei 100 m nuo šios vietos yra didelis prekybos centras su dar didesne automobilių stovėjimo aikštele.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistai paprašė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno AVPK) pakomentuoti šią situaciją. Policija išsamiai tai padarė.

„Vasario 14 d. apie 13.10 val. Kaune, Uosio g., buvo sustabdytas automobilis „Toyota”, vairuojamas moters (gim. 1980 m.). Vairuotojai surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinio nusižengimo kodekso 417 str. 3 d. (už naudojimąsi mobiliojo ryšio telefonu).

Vadovaujantis Kelių eismo taisyklių 186 punktu, specialiųjų transporto priemonių vairuotojai gali naudoti mėlynus ir raudonus švyturėlius tuo atveju, kai būtina gelbėti žmogaus gyvybę, sveikatą ar turtą, užtikrinant viešąją tvarką ir eismo saugumą. Vaizdo įraše matyti, jog eismo saugumu besirūpinantys pareigūnai sustabdė automobilį, o policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtas automobilis yra su įjungtais mėlynos ir raudonos spalvos švyturėliais.

Tame pačiame Kelių eismo taisyklių punkte nurodyta, kad specialiųjų transporto priemonių vairuotojai naudojantys mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius gali nepaisyti tam tikrų kelių eismo taisyklių, tarp kurių ir kelio ženklas „sustoti draudžiama”.

Specialiųjų transporto priemonių vairuotojai gali nepaisyti kelio ženklų, nekeldami kitiems eismo dalyviams grėsmės. Šioje situacijoje grėsmė piliečiui ir jo vairuojamai transporto priemonei nebuvo sukelta, jis nebuvo priverstas keisti judėjimo krypties, išvažiuoti kertant ištisinę kelio ženklinimo liniją norint apvažiuoti stovintį policijos pareigūnų automobilį“, – teigiama policijos atsakyme.

Lieka neaišku, kodėl policijos pareigūnai priėmė tokį sprendimą ir nepasinaudojo nemokama automobilių stovėjimo aikštele, taip nesumažindami eismo pralaidumo pakankamai judrioje gatvėje.

42
39
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.