Įgriso neleistinose vietose stovintys automobiliai su įjungtais avariniais signalais: ar tai leidžiama? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Įgriso neleistinose vietose stovintys automobiliai su įjungtais avariniais signalais: ar tai leidžiama?

Asociatyvi / DELFI Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė pasipiktinusio skaitytojo laiškas, kuriame vyras teigia, jog mieste, neleistinose stovėti vietose, kasdien matomi palikti automobiliai su įjungtu avariniu signalu. Skaitytojas klausia, ar už tai gresia atsakomybė ir ar verta tokius nusižengimus fiksuoti.

Kaip teigė skaitytojas, dažniausiai prieš pat pėsčiųjų perėjas, ant nevažiuojamųjų dalių, mokamose vietose (nesusimokant) ir pan. automobilius su įjungtu avariniu signalu „trumpam“ palieka maisto pristatymo į namus bendrovių kurjeriai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno AVPK) komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog „administracinių nusižengimų kodekso 417 str. numato, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

Apie vairuotojų daromus kelių eismo pažeidimus gyventojai turėtų pranešti naudodamiesi elektronine paslaugų sistema https://www.epolicija.lt/report skubios pagalbos telefonu 112.“

16
27
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.