Pažaislio festivalis pakvietė vaikus įminti muzikinę „Vienaragio mįslę“ – Kas vyksta Kaune

Pažaislio festivalis pakvietė vaikus įminti muzikinę „Vienaragio mįslę“

/ Organizatorių nuotr.

„Lietuvoje vaikams sukuriamų šiuolaikinių klasikinės muzikos kūrinių ne tiek jau daug, – galima būtų suskaičiuoti vos ant vienos rankos pirštų. „Vienaragio mįslė“ – toks projektas, į kurio koncertą reikia tiesiog ateiti atvira širdimi, be išankstinių nusistatymų. Tai – puikus programinės muzikos opusas. „Vienaragio mįslė“ yra daugiasluoksnis, išraiškingas, kūrinys. Čia puikiai atskleidžiamas atskirų instrumentų unikalus skambesys“, – pasakoja viena iš fantastinės muzikinės misterijos kūrėjų Sonata Latvėnaitė–Kričenienė.

XXIX Pažaislio muzikos festivalis Kauno vaikams (darželinio amžiaus bei vyresniems) ir jų tėveliams šią muzikinę misteriją pristatys sekmadienio vidurdienį Kauno valstybinėje filharmonijoje. Susidomėjimas šiuo renginiu iš tiesų – didžiulis, – bilietai buvo išpirkti iki koncerto likus keletui dienų.

Anot festivalio koordinatorės Linos Krėpštaitės, tai – muzikinė istorija apie Vienaragį, kuris, nukritęs nuo debesies, ieško kelio atgal į namus. Kelionės metu jis atranda stebuklingas savo rago galias, nuo ekologinių nelaimių išgelbėja Žemės gyventojus, taip su jais susidraugaudamas. Bet kaip sugrįžti atgal į stebuklingą Vienaragio šalį?..

/ Organizatorių nuotr.

„Vienaragio mįslės“ libretą sukūrė S. Latvėnaitė – Kričenienė ir Jolanta Vaišvilienė, muziką – kompozitorė Diana Čemerytė, kostiumų dailininkė – Rita Kosmauskienė. Projekte dalyvauja: Jorė Didžiulytė (Vienaragis), Žemyna Kričenaitė (Liūtas), Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ jaunučių choras, muzikos mokyklos „Vaikas ir muzika“ mokiniai, interaktyvaus kūrybinio ugdymo darželio – mokyklėlės „Stazdanėlės“ vaikai ir mokytojai, taip pat – instrumentinis ansamblis: Jurgita Danienė (fortepionas), Paulina Jankovskytė (smuikas), Bernardas Kričena (violončelė), Ieva Kuprevičiūtė (fleita), Jovaras Šiekštelė (trombonas), Džiugas Daugirda (perkusija). Dirigentė – Karolina Ramonė. Istoriją pasakoja aktorė Ieva Marija Mikėnaitė. Projekto vadovė – S. Latvėnaitė – Kričenienė.

Dainavimo mokyklos „Liepaitės“ vadovės Editos Jaraminienės teigimu, didžiausia šio projekto vertė ta, kad į jį sudėti svarbiausi vaikams reikalingi muzikiniai pradmenys. Jie būtini visiems, nes padeda lavinti klausą, plečia muzikinį akiratį, leidžia pajusti emocinį muzikos kontrastą ir žadina vaizduotę.

„Lietuvoje neturime vaikams daug tokio lygio kūrinių, kada taip jautriai ir išbaigtai pateikiama jų amžiui skirta klasikinė muzika. Tikrai tikiu, kad tie, kurie atvyks į koncertą, ar tie, kurie skaitys knygą, klausysis įrašo, patirs didžiulį malonumą ir prasmingai praleis laisvalaikį“, – pabrėžia E. Jaraminienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA