Kauno gimtadienis – už daugiau nei pusę milijono eurų: ką pamatysime? | Kas vyksta Kaune

Kauno gimtadienis – už daugiau nei pusę milijono eurų: ką pamatysime?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paskutinį gegužės savaitgalį Kaunas trankiai švęs savo 616-ąjį gimtadienį – laukia trijų dienų maratonas. Savaitgalį miesto erdves užlies muzikos garsai – suplanuoti tiek Lietuvos, tiek užsienio atlikėjų ir grupių pasirodymai, taip pat lauks lazerių šou, vyks svarbiausios viduramžių pramogos bei daugybė kitų veiklų. Kaip pernai, taip ir šiemet šventę organizuos gerai žinoma bendrovė, tačiau bendra gimtadienio organizavimo kaina nuo praėjusių metų šiek tiek padidėjo.

Šventę organizuos gerai žinoma bendrovė

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė nurodė, kad šiais metais miesto gimtadienį organizuos viešųjų pirkimų konkurso būdu išrinkta bendrovė „Medusa Concert“.

Centrinės viešųjų pirkimų informacinės sistemos duomenimis, Remigijaus Knabiko vadovaujama bendrovė Kauno gimtadienį organizavo ir 2017, 2018 bei 2019 m. „Medusa Concert“, taip pat laimėjo konkursą šventę surengti 2020 m., tačiau dėl pandemijos ši paslauga nukelta į 2021-uosius. Ta pati bendrovė miesto šventę organizavo ir praėjusiais metais. Tąsyk 250 tūkst. eurų su PVM buvo finansuojama užsakovo – Kauno miesto savivaldybės administracijos – lėšomis, o 230 tūkst. eurų su PVM – „Medusa Concert“ surinktomis projekto rėmėjų lėšomis.

Kauno miesto gimtadienio šventė Santakos parke
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip teigė A. Augonė, šiemet šventės organizavimas Kaunui atsieis beveik 250 tūkst. Eur.

Tiesa, remiantis sutartimi, galima pastebėti, jog bendrai Kauno gimtadienis kainuos daugiau nei pusę milijono eurų – beveik 250 tūkst. Eur su PVM finansuojama užsakovo (Kauno miesto savivaldybės administracijos) lėšomis ir beveik 294 tūkst. Eur su PVM tiekėjo („Medusa Concert“) surinktomis rėmėjų lėšomis.

Konkrečios renginio sąmatos eilutės sutartyje įslaptintos – tiek miesto, tiek bendrovės lėšomis apmokamų paslaugų prieduose.

Gimtadienio proga – nemokamas parkavimas, bet ne viešasis transportas

Tarsi gimtadienio dovana kauniečiams bei miesto svečiams – galimybė džiaugtis nemokamu parkavimu.

Minint 616-ąjį miesto gimtadienį, už automobilio stovėjimą mokėti nereikės ten, kur paprastai reikia susimokėti – parkavimas bus nemokamas visame mieste.

Kauno miesto savivaldybės pasiteiravus, ar šventės metu neplanuojama pasiūlyti nemokamo viešojo transporto, A. Augonė atsakė, jog „nemokamas viešasis transportas nenumatytas“. Taigi, norintiems rinktis aplinkai draugiškesnį transportą atvykimui į šventės vietą – teks susimokėti.

Šventės epicentras – Santakos parkas

Savo gimtadienį Kaunas šiemet pasitinka šūkiu – „Švęsti Kauną“, o daugumą veiklų planuojama organizuoti kauniečių ir miesto svečių pamėgtoje vietoje – Santakos parke.

„Santakos parkas – vieta, kur suteka Nemunas ir Neris, yra puikiausia vieta šventei. Juk tai – Kauno gimimo vieta. Parkas itin pamėgtas kauniečių ir miesto svečių, kaip įvairių švenčių, pasivaikščiojimų, sporto, piknikų, fotosesijų vieta.

Naujai sutvarkyta infrastruktūra, stadionas, amfiteatras, saugios erdvės vaikams – sudaro sąlygas organizuoti tokius masinius renginius kaip „Kauno gimtadienis“. Be to, tai jau yra tapę tradicija – šventę organizuoti būtent čia“, – sako Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja.

Ką pamatysime trijų dienų maratone?

Kaip jau skelbta praėjusią savaitę savivaldybės išplatintame pranešime žiniasklaidai, šventės pradžią paskelbs Kauno miesto simfoninis orkestras kartu su solistais. Jie atliks elektroninės muzikos programą „Feel The Future“. Taip pat laukia ir įspūdingas lazerių šou, kuris kvies pasigrožėti ir nerti į ateitį.

Vakarėlio kulminacija taps elektroninės šokių muzikos žvaigždės Sigala pasirodymas. Su gimtadieniu Kauną taip pat sveikins pasaulinio garso žvaigždė – pianistas, virtuozas Robert Wells (Švedija) su programa „Rhapsody in Rock“, elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Saulės kliošas“, „Proflame“ ir Evgenya Redko. Šventę vainikuos vieno populiariausių šalies atlikėjų Justino Jaručio pasirodymas.

Detali Kauno gimtadienio programa, pateikiama pirkimo dokumentuose / Ekrano nuotr.

Santakos parko Nemuno pakrantėje įsikurs jauki šeimų erdvė – Vaikystės pieva, kurioje numatytos piknikų, žaidimų, muzikos bei šokių zonos. Čia lauks ir „Kakės Makės“ batutų parkas, bus laidomi spalvingi aitvarai, vyks mini futbolo turnyrai, įvairios edukacijos, veiks karaokės erdvė ir lauks saldėsiai.

Gegužės 25-26 dienomis Kauno pilies loma virs istoriniu Hanzos miestu su senųjų amatininkų turgeliais ir dirbtuvėmis. Bus galima išgirsti viduramžių muziką, išmokti to laikmečio šokių. Be kita ko, lauks ir įvairios pramogos bei edukacijos, greta vyks ir svarbiausios viduramžių pramogos – riterių turnyrai.

Abi šventės dienas, kaip skelbiama sutartyje, Vilniaus ir Valančiaus g. sankirtoje planuojama įrengti Lietuvos turizmo informacinių centrų alėją, kurioje bus galima susipažinti su naujausiomis turistinio sezono kryptimis, naujienomis ir atrakcijomis, pabendrauti su įvairių turizmo informacinių centrų darbuotojais, gauti reklaminės medžiagos ar susipažinti su miestų įvaizdžio naujovėmis. Senamiestyje taip pat šurmuliuos ir Lietuvos amatininkų mugė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA