Kauno rajone paminėta pasaulinė kultūrų puoselėjimo ir Lietuvos tautinių bendrijų diena – Kas vyksta Kaune

Kauno rajone paminėta pasaulinė kultūrų puoselėjimo ir Lietuvos tautinių bendrijų diena

KRS nuotr.

Gegužės 21-oji UNESCO paskelbta Pasauline kultūrų puoselėjimo ir Lietuvos tautinių bendrijų diena. Jungtinės tautos yra paskelbusios deklaraciją „Savitumas, įvairovė ir pliuralizmas“, kurios pagrindinis tikslas – išlaikyti tautų savitumą, laisvę ir bendradarbiavimą.

Minint šią dieną Vilkijos L. Armstrongo estradoje koncertavo dainininkas iš Izraelio Israel Roytman – psalmių, Klezmer, hebrajų liaudies ir šiuolaikinių dainų atlikėjas, išleidęs daugiau kaip dešimt muzikinių albumų. Jam akomponavo tarptautinis kolektyvas: Jevgenijus Musijetsas, Davit Avetisyan ir Tadas Daujotas, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

J.Musijetsas, penktos kartos bajanistas. Daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų bei festivalių laureatas. Nuo 2017 metų groja kolektyve „YeS Duet“, su kuriuo yra koncertavęs daugelyje Europos šalių bei Izraelyje. D. Avetisyan – Lietuvoje gyvenantis armėnų kilmės kompozitorius bei saksofonininkas.

KRS nuotr.

Jaunosios kartos kompozitoriaus kūryboje vyrauja armėnų liaudies bei rytietiškos muzikos motyvai apjungiami improvizacijomis bei džiazo elementais ir Tadas Daujotas, grojantis senoviniais hebrajiškais ragais – šofarais.

Renginio programoje skambėjo vokalinė ir instrumentinė žydų ir ukrainiečių muzika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA