Š. Matijošaitis pagaliau atsakė apie tyrimus dėl žemės pirkimų Kaune | Kas vyksta Kaune

Š. Matijošaitis pagaliau atsakė apie tyrimus dėl žemės pirkimų Kaune

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Vičiūnų“ vadovas ir Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Šarūnas Matijošaitis pakomentavo sklypų Kaune įsigijimo skandalą, kuriuo domisi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Paviešintą informaciją apie galimai neskaidriai superkamus žemės sklypus Kauno mero sūnus pavadino gandais.

„Nekilnojamąjį turtą perku savo uždirbtais pinigais, į nekilnojamąjį turtą investuoju pastoviai ir jau gana seniai Kaune ir visoje Lietuvoje.

Visą NT įsigyju asmeniškai pats su žmona. Neturiu ko slėpti ir niekada nebandžiau to daryti – viskas matoma registruose, viešai prieinama kiekvienam. Taigi ir mano turimi sklypai – kiekvienas be išimties – įsigyti teisėtai”, – rašoma „Vičiūnų grupės“ išplatintame pranešime.

Kauno mero sūnus taip pat sureagavo į portalo „Delfi“ publikuotą tyrimą, kuriame teigiama, kad Visvaldo Matijošaičio įsigytą Kačiūniškės dvarą be reikiamų leidimų tvarkė merui pavaldi įmonė „Kauno Saulėtekis“, kuriai vadovauja Š. Matijošaitis.

„Taip pat aš, kaip „Kauno Saulėtekis” generalinis direktorius, galiu patvirtinti, kad įmonės lėšomis darbai nebuvo vykdomi Kačiūniškės dvare, visi darbai buvo atliekami privačiomis lėšomis”, – rašoma viešai išplatintame komentare.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad lapkričio mėnesį LRT Tyrimų skyrius paskelbė, jog naudodamasis galimai neskaidria schema Š. Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo žemės pačiose patraukliausiose miesto vietose. Jų vertė siekia mažiausiai 2,5 mln. eurų.

Tuo metu STT nustatė, kad net 37 atkurti ir grąžinti sklypai perėjo Š. Matijošaičio rankas. Paaiškėjo, kad Kaune gali veikti plataus masto korupcinė schema, į kurią galbūt įtraukti ir sprendimų priėmėjai.

Tiesa, nekilnojamojo turto portaluose jau kuris laikas galima rasti skelbimų, siūlančių įsigyti prabangių sklypų vaizdingoje vietoje Lampėdžiuose. Jų kaina – nuo 200 iki 600 tūkst. eurų.

Interneto puslapio vardas, kuriame pristatomi parduodami sklypai, priklauso UAB „Vičiūnų grupė“. Parduodami sklypai Lampėdžiuose, Ežero gatvėje performuoti 2019 m. iš dviejų sklypų suskaidant į 17 atskirų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA