Kauno mero šeima už suformuotus sklypus Lampėdžiuose tikisi gauti daugiau kaip 5 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno mero šeima už suformuotus sklypus Lampėdžiuose tikisi gauti daugiau kaip 5 mln. eurų 1 aro kaina prasideda nuo 28 tūkst. eurų

Matijošaičių sklypas prie Lampėdžio

Nekilnojamojo turto portaluose jau kuris laikas galima rasti skelbimų, siūlančių įsigyti prabangių sklypų vaizdingoje vietoje Lampėdžiuose. Jų kaina – nuo 200 iki 600 tūkst. eurų. Internete skelbiama, kad keturi iš septyniolikos sklypų jau parduoti. Interneto puslapio vardas, kuriame pristatomi parduodami sklypai, priklauso UAB „Vičiūnų grupė”.

Nekilnojamojo turto skelbimų portale „Aruodas.lt“ skelbiama, kad „Lampėdžio slėnis“ – naujai suformuoti žemės sklypai puikioje Kauno vietoje (vos 10 minučių iki miesto centro), kur jausitės lyg kurorte kiekvieną dieną – rami aplinka, ant ežero kranto, su vaizdu į vandenį, mišką ir nepakartojamus saulėlydžius. Viso parduodama 17 sklypų (su komunikacijomis, privažiavimu iki sklypo).

Pažymima, kad vieno aro kaina suformuotose sklypuose prasideda nuo 28 tūkst. eurų, tačiau arčiau Lampėdžio ežero sklypų aro kaina padidėja iki 38 tūkst. eurų.

Kaip trečiadienį paskelbė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), su mero sūnumi ir tarybos nariu Šarūnu Matijošaičiu siejama grupė nuo 2019 m. įgijo 37 žemės sklypus, kuriems buvo atkurtos nuosavybės teisės.

Tuo tarpu minėti parduodami sklypai Lampėdžiuose, Ežero gatvėje performuoti 2019 m. iš dviejų sklypų suskaidant į 17 atskirų.

Sklypų kainos „Lampėdžio slėnyje” / Lampedzioslenis.lt ekrano nuotr.

STT: viskas įvyksta pakankamai greitai

„Didžioji dalis sklypų įgyta 2019-2020 m. Dėl sklypų labai greitai priimami sprendimai ir labai greitai perduodami dabartiniam valdytojui. Viskas įvyksta pakankamai greitai. Vienas pavyzdys. Įgyjama porą sklypų prie vandens telkinio, vėliau sklypas skaidomas į patrauklesnius NT objektus prie to paties vandens telkinio – Ežero g. 15 ir 19“, – nurodė STT atstovė Rūta Kaziliūnaitė.

Sklypų performavimo schema Lampėdžiuose / STT pav.

„Kaip veikia schema, atsakyti negaliu. Darbus perėmė Korupcijos rizikos skyrius. Tai po kelių mėnesių galėsiu atsakyti. Viskas bus vertinama giliau. Tam tikrų prielaidų mes turime. Į tuos klausimus atsakysiu, kai bus atlikta korupcijos rizikos analizė. Grupių viduje tie sklypai kartais nėra valdomi vieno asmens. Valdomi sutuoktinio, artimo giminaičio, juridinio asmens. Kalbant apie grupių tarpusavio ryšius, yra pavieniai atvejai, kai tarp grupių judėjo žemės sklypas“, – teigė STT vadovo pavaduotoja.

Primename, kad lapkritį LRT tyrimų skyrius pranešė, kad mero sūnus supirko kelias dešimtis sklypų prestižinėse Kauno vietose iškart po to, kai Nacionalinė žemės tarnyba atkūrė žmonėms nuosavybės teises į šiuos sklypus. Be to, kaip skelbta tyrime, Kauno meras ir jo sūnus dirbo specialioje komisijoje, sprendusioje dėl sklypų formavimo, paskirties keitimo, statybų leidimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA