Paskelbta, kada naujuoju tiltu per Nerį bus paleistas transporto priemonių eismas | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kada naujuoju tiltu per Nerį bus paleistas transporto priemonių eismas

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Antradienį atsakyta į bene dažniausią Kauno vairuotojų klausimą – paaiškėjo, kada naujuoju tiltu per Nerį bus paleistas transporto priemonių eismas. Kaip skelbia Kelių direkcija, pirmieji automobiliai dar nauju asfaltu kvepiančiu tiltu riedės jau kovo 31 dieną.

Simboliniu renginiu grandiozinio projekto baigiamuosius darbus paskutinę kovo dieną pasveikins susisiekimo ministras Marius Skuodis, Seimo nariai, VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Remigijus Lipkevičius, savivaldos ir rangovų atstovai.

Kaip skelbia Kelių direkcija, projektas dar nėra visiškai baigtas, šiuo metu vykdomi atraminės sienos įrengimo darbai. Projektą pabaigti planuojama šių metų II ketvirtyje. Bendra darbų vertė yra 32,34 mln. eurų su PVM, juos atlieka „Kauno tiltai”.

Naujojo tilto statyba ir A. Meškinio tiltų sutvarkymas yra dalis įgyvendinamo Islandijos plento projekto. Įgyvendinus visą Islandijos plento projektą bus atskirti skirtingo greičio režimo transporto srautai, nes tranzitinis transportas bus atskirtas nuo vietinio transporto.

Tai intensyviausias kelio ruožas ir tiltai Lietuvoje. Skaičiuojama, kad per magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožą nuo Biruliškių sankryžos iki „Via Baltica”, į kurią patenka ir A. Meškinio tiltai, eismo intensyvumas siekia iki 78 tūkst. automobilių per parą.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad akyli kauniečiai kovo antroje pusėje ėmė aktyviai rašyti į redakciją teigdami, kad tiltas jau atrodo baigtas, darbininkų čia beveik nematyti, tačiau vairuotojams kelias neatveriamas.

„Praėjusiais metais skelbėte, kad naujasis tiltas bus atidarytas iki metų galo. Jau turime pavasarį, bet dar nesimato jokių žinių, kada jis bus atidarytas“, – pasidomėti situacija prašė skaitytojai, pridūrę, kad jau visas mėnesis kaip tiltas paruoštas, bet eismas nepaleidžiamas.

Belaukiant šio iškilmingo momento, vienas nutrūktgalvis išmėgino šviežią asfaltą rankų darbo velomobiliu, o naujienų portalo „Kas vyksta Kaune” komanda neoficialų atidarymą įamžino. Kaip sekėsi skrieti nauju tiltu, pamatysite vaizdo įraše.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA