Kauniečiams spėliojant, kada bus atidarytas naujas Kleboniškio tiltas, „Kas vyksta Kaune“ jį jau išbandė | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams spėliojant, kada bus atidarytas naujas Kleboniškio tiltas, „Kas vyksta Kaune“ jį jau išbandė

Pastarosiomis savaitėmis Islandijos plentu per Nerį važiuojantys vairuotojai jau gali matyti ant naujojo tilto nubrėžtas eismo juostas, pastatytus kelio ženklus. Iš pažiūros jungtis baigta, bet automobiliai čia dar nevažiuoja. Statytojai sako, kad oficiali tilto atidarymo data bus paskelbta artimiausiu metu, tuo tarpu „Kas vyksta Kaune“ išbandė asfalto lygumą netaršia transporto priemone.

Akyli kauniečiai kovo antroje pusėje ėmė aktyviai rašyti į redakciją teigdami, kad tiltas jau atrodo baigtas, darbininkų čia beveik nematyti, tačiau vairuotojams kelias neatveriamas.

„Praėjusiais metais skelbėte, kad naujasis tiltas bus atidarytas iki metų galo. Jau turime pavasarį, bet dar nesimato jokių žinių, kada jis bus atidarytas“, – pasidomėti situacija prašė skaitytojai, pridūrę, kad jau visas mėnesis kaip tiltas paruoštas, bet eismas nepaleidžiamas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadybininkas Evaldas Tamariūnas portalui „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patvirtino, kad parengta tilto bandymo ataskaita, jos išvada – tiltas eksploatacijai tinkamas.

„Todėl šiuo metu jau yra derinamos eismo paleidimo per tiltą detalės, laikas ir kt. Greitu laiku apie tai žiniasklaidos priemonės bus informuotos atskirai“, – patikino E. Tamariūnas.

Jis pažymėjo, kad valstybinės reikšmės magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožo nuo 99,29 iki 100,47 km rekonstrukcijos projektas apima daugiau nei tilto statybą. Šiuo metu dar atliekami atraminės sienos įrengimo darbai.

Rangos darbus atliekančios įmonės „Kauno tiltai“ komunikacijos specialistė Giedrė Samulionytė-Lekavičienė šią savaitę antrino, kad su LAKD bei kitomis institucijomis derinama oficiali naujojo tilto atidarymo renginio data, kuri bus paskelbta viešai.

Belaukiant šio iškilmingo momento, vienas nutrūktgalvis išmėgino šviežią asfaltą rankų darbo velomobiliu, o naujienų portalo komanda neoficialų atidarymą įamžino. Kaip lakuotos medienos simfonijai ant trijų ratų sekėsi skrieti nauju tiltu, pamatysite vaizdo įraše.

Tuo metu E. Tamariūnas informavo, kad šiemet planuojama pradėti vidurinio A. Meškinio (Kleboniškio) tilto rekonstravimą. Rangos darbų pirkimą planuojama paskelbti dar kovą.

A. Meškinio tiltą, esantį A1 kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda dalimi, sudaro du atskiri gelžbetoniniai tiltai. Pirmoji krantų jungtis, kuria automobiliai juda link Klaipėdos, pastatyta 1964 m., o antroji, kuria judama link Vilniaus – 1981 m.

Įgyvendinus visą Islandijos plento projektą, tranzitinio ir vietinio eismo srautai bus atskirti: keturias vidurines juostas numatoma skirti tranzitiniam eismui, o keturias kraštines naudoti kaip jungiamuosius kelius vietiniam eismui.

LAKD duomenimis, A1 kelio ruožas nuo Muravos sankryžos iki „Via Baltica“ yra vienas labiausiai apkrautų Lietuvoje. Atkarpoje, į kurią patenka rekonstruojami tiltai, eismo intensyvumas siekia iki 68 tūkst. automobilių per parą. Sutvarkius visą Islandijos plentą, vairuotojai turėtų sutaupyti 8 mln. valandų, čia praleidžiamų spūstyse.

Bendra naujo tilto ir viaduko per Jonavos gatvę su jungiamuoju keliu statybų vertė – 32,34 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA