Nauju asfaltu kvepiantis Žaliakalnio viadukas jau pasitinka vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Nauju asfaltu kvepiantis Žaliakalnio viadukas jau pasitinka vairuotojus

Kaunas.lt nuotr.

Vos prieš savaitę apie Žaliakalnio viaduko rekonstrukcijos finišo tiesiąją pranešusi Kauno miesto savivaldybė šiandien turi dar geresnių žinių. Eismas Žemaičių gatvėje esančiu viaduku jau leidžiamas.

„Nors vasara Kaune dosni ne tik tropiniais karščiais, bet ir gatvių tvarkymo darbais, tie darbai visuomet veda prie gerų naujienų. Viena tokių puikių naujienų Žaliakalnyje: P. Kalpoko gatvės viadukas dar kvepia dažais, tačiau pagrindiniai darbai jau baigti ir eismas juo leidžiamas”, – antradienio popietę praneša savivaldybė.

Po rekonstrukcijos važiuojamoji viaduko dalis šiek tiek praplatėjo – įrengtos dvi 3 metrų pločio eismo juostos. Viaduko šonuose pėstiesiems nusidriekė po beveik 2 metrus pločio siekiantys šalitilčiai.

Žaliakalnio viadukas / Kaunas.lt nuotr.

2020-ųjų gruodžio 31-ąją turėję pasibaigti viaduko remonto darbai užtruko ilgiau nei pusmečiu. Po viaduku tvarkomos P. Kalpoko gatvės darbai taip pat užsitęsė ilgiau nei planuota.

Buvo numatyta, kad šis eismo ruožas bus atvertas vairuotojams dar praėjusių metų rugsėjį, tačiau kauniečiai kantrybe turėjo apsišarvuoti kiek ilgiau. Tačiau ir čia darbai jau juda į pabaigą ir tikimasi, kad jau vasaros pabaigoje čia bus atnaujintas eismas.

„Po viaduku einančios gatvės atnaujinimo darbai vyksta pagal planą: keičiamos požeminės komunikacijos, formuojami nauji šaligatviai. Čia eismą planuojame paleisti iki vasaros pabaigos“, – praėjusią savaitę informavo Kauno savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA