Dalyvaujant aukščiausiems svečiams Kauno botanikos sode įteikta V. Adamkaus premija – Kas vyksta Kaune

Dalyvaujant aukščiausiems svečiams Kauno botanikos sode įteikta V. Adamkaus premija

LRPK / R. Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino režisierių Mindaugą Survilą. Menininkui Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sode buvo įteikta prezidento Valdo Adamkaus vardo premija.

„Nuoširdžiai sveikinu šių metų premijos laureatą Mindaugą Survilą, kuris savo kūryba atveria gyvosios gamtos paslaptis. Akyla ir nešališka jo kameros akis mums parodo, kiek daug ir kokios įvairios gyvybės yra čia pat, šalia mūsų, ir primena, kad turime ją išsaugoti ateities kartoms“, – šalies vadovo sveikinimo žodžiai cituojami prezidentūros pranešime.

Valstybės vadovas padėkojo prezidentui V. Adamkui, Gabrieliui Gedvilai ir Danos Gedvilienės fondui už jų indėlį užtikrinant, kad premija ir toliau burtų gyvenamajai aplinkai neabejingus žmones. G. Nausėdos teigimu, V. Adamkaus darbai puoselėjant Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos aplinką ne tik įkvepia, bet ir įpareigoja.

Renginyje taip pat dalyvavo ir režisierių sveikino Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Juozas Augutis, Europos Komisijos vicepirmininkas Fransas Timmermansas, Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius, aplinkos ministras Simonas Gentvilas, JAV ambasadorius Robertas S. Gilchristas, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA