Kauno rajono pradinukai užaugę norėtų dirbti policininkais – Kas vyksta Kaune

Kauno rajono pradinukai užaugę norėtų dirbti policininkais

Moksleiviai iš Kauno rajono kelias valandas, praleistas Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM), prisimins ilgam.

[galerija kiek=”12″]

Šiandien į būsimųjų pareigūnų kalvę atvykę Raudondvario A. ir A. Kriauzų mokyklos – darželio ketvirtokai ne tik buvo važiavo tarnybiniu automobiliu, bet ir išbandė, ką reiškia bent trumpam būti uždarytam į areštinę.

Į LPM pradinukai atvyko iš ryto. Juos pasitiko Profesinės taktikos skyriaus dėstytojai Dalius Mackela, Robertas Brundza bei kursantai.

Kursantai iš pradžių mokinukams buvo paruošę trumpą testą, klausinėjo, kiek daug jie žino apie policiją, LPM, pareigūno darbą. Visi moksleiviai lyg susitarę tvirtino, kad užaugę rinksis policininko profesiją.

Vaikai su nekantrum laukė pažinties su specialiosiomis priemonėmis, kurias policijos pareigūnai kasdien naudoja patruliuodami. Vaikai džiaugėsi, kad galėjo išbandyti antrankių tvirtumą, sužinojo, kada naudojamas elektros impulsinis prietaisas „Taser”, kaip jis veikia.

Pradinukai ypač apsidžiaugė, kai sužinojo, kad jie galės pasivėžinti su tarnybiniais automobiliais. Kursantai mokiniams taip pat pademontravo, kaip tinkamai reaguoti gavus iškvietimą apie nusikalstamą veiką, bendrauti radijo ryšio priemonėmis.

Po smagios kelionės automobiliais, mokinukai apžiūrėjo profesinės taktikos mokymams naudojamas patalpas, kuriose yra ir areštinė. Ketvirtokai nepabūgo savo kailiu išbandyti, koks jausmas apima uždarytoje belangėje. Už grotų mokiniai buvo vos kelias minutes, bet to užteko, kas suprastų, jog nesinorėtų niekad net atsidurti.

Būsimieji policijos pareigūnai patikrino ir pradinukų fizinį pasiruošimą. Paaiškėjo, kad vaikai prisitraukimus prie skersinio gali geriau atlikti nei bėgti.

LPM dėstytojai moksleiviams buvo paruošę ir dovanėlių su LPM simboliką, kurios primins atsilankymą mokykloje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA