Kauniečiai pasigedo senosios žaidimų aikštelės Ąžuolyne | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kauniečiai pasigedo senosios žaidimų aikštelės Ąžuolyne

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Dalintis:

Kauniečiai pastebėjo, jog iš Ąžuolyno dingo seniai ten stovėję treniruokliai ir senoji vaikų žaidimo aikštelė, tačiau savivaldybė turi gerą žinią.

„Rašau, nes labai nuliūdau šiandien sužinojusi, jog iš mūsų pamėgtos vietos Kauno Ąžuolyne išvežtos tiek vaikų aikštelės karuselės, tiek visų pamėgti treniruokliai prie upelio. Galbūt žinote, ar jų vietoje bus pastatyti nauji ar jie tiesiog panaikinti?“, – rašė nusiminusi kaunietė.

Komentuoja Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius vedėja Radeta Savickienė.

„Ąžuolyno parke įrengtos dvi naujos vaikų žaidimų aikštelės. Čia pastatyti mediniai bei metaliniai įrenginiai, skirti balansavimui, sukimuisi, supimuisi. Suformuotos virvinės erdvinės laipynės, medinės „kalvos”, skirtingų aukščių čiuožyklos su pralindimo anga, šešiakampė erdvinio virvių tinklo piramidė. Žaidybiniai aikštelių plotai dengti gumine danga. Šalia žaidimams skirtų erdvių įrengta ir granito trinkelių poilsio zona su suoliukais, dviračių stovais.
Vaikų aikštelių vieta parinkta pagal dendrologų ekspertų rekomendacijas“, – apie naujas erdves papasakojo R. Savickienė.

„Ankstesnė aikštelė buvo įrengta per arti senųjų ąžuolų ir kenkė medžių senolių ilgaamžiškumui“, – paaiškino ji.

36
2
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.