„Valstiečių“ sąrašą į Seimo rinkimus ves A. Veryga (foto) – Kas vyksta Kaune

„Valstiečių“ sąrašą į Seimo rinkimus ves A. Veryga (foto)

/ ELTA, D. Labučio nuotr.
/ ELTA, D. Labučio nuotr.

Kauno rajone, Babtuose, susirinkusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Taryba nusprendė, kad partijos sąrašą į Seimo rinkimus ves Aurelijus Veryga. Pasak LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio, šiandien Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ypatingai stipri kompetencijomis ir politiškai aktyviais žmonėmis visoje šalyje.

„Į Seimo rinkimus eisime užtikrintai su vertybiškai stipria bendruomene ir programa. Mes ateiname ne tik užkardyti politinę korupciją, kuri žaloja mūsų valstybę, taisyti konservatorių bei liberalų padarytų klaidų kone kiekviename sektoriuje, bet ir, įgyvendindami mūsų programą, užtikrinsime mūsų piliečių saugumą ir gerovės augimą.

Mūsų partija vienintelė iš opozicijos turi veikiančią šešėlinę Vyriausybę. Esame stiprūs, turėdami net kelis kandidatus, kurie rinkimų sėkmės atveju eitų premjero pareigas – Aurelijus Veryga, kuris turi didelę patirtį Vyriausybėje, ir Bronis Ropė – su milžiniška patirtimi Ignalinos mero pareigose ir Europos Parlamente. Aš taip pat neatmetu galimybės vadovauti Vyriausybei“, – sako LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Aurelijus Veryga sako, kad jis yra pasiruošęs partijos sėkmės atveju grįžti į Lietuvą ir eiti Ministro Pirmininko pareigas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Esu komandos žmogus. Atliksiu pareigą Lietuvai, jeigu partijai šie rinkimai bus sėkmingi ir ji formuos Vyriausybę“, – sako LVŽS vicepirmininkas Aurelijus Veryga.

LVŽS Taryba šiame posėdyje pasitvirtino ir rinkimų štabo sudėtį. Rinkimų štabui vadovaus partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Kandidatų į LR Seimo rinkimus sąrašą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga tvirtins vėliau.

Posėdyje sutarta dėl partijos darbų vertybinių nuostatų, kurios tampa rinkimų programos pamatu. Pasak rinkimų programos rengėjų grupės vadovo, Seimo nario akademiko Eugenijaus Jovaišos, LVŽS Seimo rinkimų programoje – demokratija, tautiškumas ir pilietiškumas, pagarba žmogaus teisėms ir laisvėms, aktyvus piliečių dalyvavimas politiniame gyvenime, nepriklausomos ir stiprios teismų sistemos su tarėjų institucija įkūrimas.

„Šios, kaip ir kitos, rinkimų į Lietuvos Respublikos Seimą programos vertybinės nuostatos atspindi pagrindinius mūsų partijos principus ir tikslus, siekiant užtikrinti ilgalaikę valstybės gerovę“, – teigia E. Jovaiša.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga yra viena iš seniausių politinių partijų Lietuvoje. Jos ištakos siekia 1905 metus, kai buvo įkurta Lietuvos valstiečių sąjunga, ir 1922 metus, kai ji įsijungė į Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungą. Ilgametė partijos istorija įpareigoja puoselėti tradicinę šeimą, papročius, kalbą, istoriją, kultūrą ir kitas pamatines lietuvių tautos vertybes. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga šiandien yra vienintelė tradicinėms ir tautinėms vertybėms ištikima parlamentinė politinė jėga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA