Neapsigaukite: nemokamas keliones Kauno viešuoju transportu siūlo sukčiai – Kas vyksta Kaune

Neapsigaukite: nemokamas keliones Kauno viešuoju transportu siūlo sukčiai

Viešojoje erdvėje plinta sukčių ataka – kauniečiams siūlomos neva nemokamos kelionės viešuoju transportu.

Kauniečiai praneša, kad socialiniame tinkle „Facebook“ yra sukurtas „Kаunо viešojo transporto kortelė“ puslapis. Puslapio kūrėjai esą nori „dėl padidėjusių mokesčių“ paremti Kauno miesto gyventojus ir padovanoti nemokamas keliones viešuoju transportu.

„Kauno autobusų“ vardu apgaudinėja sukčiai. Prašo užpildyti formą ir pervesti pinigus – apgaulė“, – penktadienį ne vieno tokio skaitytojų pranešimo sulaukė naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“.

„Žiogo“ kortelė / „Facebook“ nuotr.

Į sukčių atakas jau sureagavo ir UAB „Kauno autobusai“:

„Informuojame, kad UAB „Kauno autobusai“ šiuo metu nevykdo viešųjų ryšių kampanijos ar kitų akcijų, kurių metu nemokamai išduodamos viešojo transporto kortelės ar suteikiama galimybė viešuoju transportu keliauti nemokamai.

Informacija pateikta neoficialioje „Facebook“ paskyroje yra klaidinga ir nėra susijusi su bendrovės veikla. Prašome neatidarinėti šioje paskyroje pateikiamų nuorodų, nes tai – galima sukčių ataka. Raginame gyventojus būti atidžiais ir neatskleisti jautrių saugos ar mokėjimų kortelių duomenų“, – išplatintame pranešime teigia bendrovės atstovė.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad UAB „Kauno autobusai“ neturi „Facebook“ paskyros. Norint įsitikinti, ar informacija teisinga, visuomet galima tą padaryti oficialioje UAB „Kauno autobusai“ interneto svetainėje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA