Kaune „Nemunaičiuose“ iškils modernus verslo centras „Hermanas“ – Kas vyksta Kaune

Kaune „Nemunaičiuose“ iškils modernus verslo centras „Hermanas“

/ Organizatorių nuotr.
/ Organizatorių nuotr.

SBA grupės nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė „SBA Urban“ tęsia „Nemunaičių“ projektą kairiajame Nemuno krante, H. ir O. Minkovskių gatvėje. Kauno savivaldybei suteikus statybos leidimą, antruoju etapu, šalia jau baigtų 5 korpusų, planuojama šią vasarą pradėti daugiau nei 10 000 kv. m. verslo centro „Hermanas” ir daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės, kurioje bus 521 vieta, statybas. Taip pat kaip ir pirmasis „Nemunaičių“ etapas, antrasis kurtas kartu su Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektų studija.

Naujo kvartalo pradžia

„Antrąjį „Nemunaičių“ etapą pradėsime nuo Kaune itin laukiamo naujo verslo centro. Jau kurį laiką mieste rinkai nebuvo pasiūlyta naujų ir modernių biurų, o poreikį jaučiame labai didelį. Apie naujas erdves teiraujasi vietos ir tarptautinės kompanijos, jos vertina naują lokaciją, viso kvartalo perspektyvą, atmosferą, kurią su „SBA Urban“ komanda ten kursime. Naujasis verslo centras „Nemunaičiuose“ padės užpildyti tą spragą jau kitų metų antrojoje pusėje. Investicijos į verslo centrą, statomą kartu su daugiaaukšte automobilių stovėjimo aikštele, sieks per 35 mln. eurų“, – sako „SBA Urban“ bendrovės „Urban LIVE“, vystančios „Nemunaičius“, direktorė Inga Navickaitė.

8 aukštų, A++ klasės biurų pastate rinkai bus pasiūlyta 10 862 kv. m. modernių erdvių verslui, rašoma pranešime žiniasklaidai. Bus siekiama „WELL“ sertifikavimo standarto, kuris pastatų projektavime ir eksploatavime sutelkia ypatingą dėmesį į žmogaus sveikatą bei gerovę, taip pat planuojamas ir BREEAM „In-Use“ tvarumo sertifikatas.

„Neabejojame, kad tiek tolesnę projekto plėtrą, tiek ir čia Kauno savivaldybės kuriamą infrastruktūrą verslas įvertins – pėsčiųjų tiltas iš kairiosios Nemuno pusės į Nemuno salą, Minkovskių gatvės rekonstrukcija, M. K. Čiurlionio menų centras – tik pabrėžia teritorijos perspektyvą. Taip pat jaučiame ir rinkos pasitikėjimą patyrusiu ir Kaune gerai žinomu vystytoju. BLC verslo centrai, Vienybės aikštė, „Kauno dokas“, „Green Hall“ verslo slėnis Vilniuje iliustruoja, kad verslams kuriame ne tik kvadratus, bet ir gerą jausmą dirbti, kurti“, – sako I. Navickaitė.

/ Organizatorių nuotr.

Naujajame verslo centre aukšto plotai varijuos nuo 995 iki 1270 kv. m., kurie bus itin patrauklūs kurtis didesnėms įmonėms, kurios savo biurus įsirengti nori viename aukšte. Planuose ir keli mažesnio ploto, 106-305 kv. m. erdvių biurai.

Naujos automobilių stovėjimo aikštelės statybos planuojamos kartu su verslo centru, ji bus skirta visam kvartalui. Pasak I. Navickaitės, toks sprendimas įprastas mišrios paskirties kvartaluose užsienio šalyse, kadangi yra tvaresnis koncentruojant automobilius vienoje zonoje bei sudarant galimybes stovėjimo aikštele dalintis biuro darbuotojams ir gyventojams. Daugiaaukštėje aikštelėje taip pat numatytos vietos žmonėms su negalia, elektromobilių įkrovimui bei svečiams.

„Hermanas“ – dėmesys mokslui, istorijai ir architektūrai

Pasak I. Navickaitės „Hermano“ vardas verslo centrui pasirinktas neatsitiktinai. „Nemunaičiai“ plėtojami Hermano ir Oskaro Minkovskių gatvėje – broliai tapę vieni iškiliausių 19 a. kauniečių, kurie garsino miestą ir Lietuvą matematikos ir medicinos srityse. Oskaras pasuko į mediciną ir įėjo į istoriją kaip prisidėjęs prie insulino atradimo, kuris padėjo pažaboti cukrinio diabeto ligą, o Hermanas tapo vienu svarbiausių Einšteino mokytojų.

„Hermanas taps pirmuoju broliu, kurio indelį į Kauno ir bendrai mokslo istoriją norime įamžinti. Tai, tikime, taps įkvėpimu ir naujajame verslo centre įsikursiantiems verslams – dirbti, kurti ir garsinti Lietuvą visame pasaulyje. Juk būtent tokie pažangūs ir inovatyvūs buvo broliai, kurie tuo metu pranoko savo laiką ir išaugo Lietuvos marškinius“, – sako I. Navickaitė.

Siekiant išlaikyti architektūrinį nuoseklumą ir antrasis „Nemunaičių“ etapas kurtas drauge su Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektų studija. Čia daug dėmesio skiriama tvariems ir architektūriškai estetiškiems sprendimams. „Hermano” verslo centras planuojamas net su trimis lauko terasomis, kuriose darbuotojai galės mėgautis vaizdu į Nemuną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA