Girtas vairavęs ir savo trejų metų dukrą pražudęs Kauno rajono gyventojas išgirdo teismo sprendimą – Kas vyksta Kaune

Girtas vairavęs ir savo trejų metų dukrą pražudęs Kauno rajono gyventojas išgirdo teismo sprendimą

ELTA / Ingrida Steniulienė 2024/06/27 12:13

Neblaivus vairavęs ir savo trejų metų dukrą pražudęs vairuotojas nubaustas laisvės atėmimo bausme jos vykdymą atidedant, jis taip pat įpareigotas gydytis nuo alkoholizmo.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, joje kurioje Kauno rajono gyventojas buvo kaltinamas dėl eismo įvykio sukėlimo, per kurį žuvo jo mažametė dukra.

Nustatyta, kad 2023 m. spalio 14 d. Matas L. vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus (nustatytas 1,81 promilės neblaivumas), nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė transporto priemonės ir trenkėsi į pakelės medį. Per avariją žuvo galinėje keleivio vietoje sėdėjusi mažametė teisiamojo dukra.

Tėvas teisme pripažino savo kaltę ir gailėjosi. Remiantis asmens parodymais teisme, eismo įvykį nulėmė jo nesakingas alkoholio vartojimas bei nesėkmingas gydymas nuo alkoholizmo. Matas L. teigė, jog įvykio išvakarėse vartojo didelį kiekį alkoholio, tačiau ryte jautėsi gerai, todėl nusprendė su dukra išvažiuoti pavalgyti.

„M. L. kaltė reiškėsi nusikalstamu pasitikėjimu: jis suvokė, kad vairuoja transporto priemonę būdamas neblaivus ir kad viršija leistiną bei saugų greitį, taip keldamas didelę grėsmę eismo saugumui, tačiau lengvabūdiškai tikėjosi išvengti padarinių“, – konstatuojama teismo nuosprendyje.

Teismas, skirdamas bausmę atsižvelgė į tai, kad asmuo prisipažino kaltu ir gailėjosi, yra teisiamas pirmą kartą, nėra baustas administracine tvarka. Įvertinta ir tai, kad asmuo pripažįsta žalingą alkoholio vartojimą, deda pastangas kovoti su šia problema.

Pasak teismo pranešimo, atsižvelgta ir į asmens socialinius ryšius – Matas L. rūpinasi sunkiai sergančia motina, o nukentėjusioji (eismo įvykio metu žuvusios mažametės mama) prašė kaltinamajam neskirti laisvės atėmimo bausmės, kad jis galėtų rūpintis savo tėvais.

Subendrinus bausmes Matui L. paskirta 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant maksimaliam 3 metų laikotarpiui. Teismas taip pat nuteistąjį įpareigojo gydytis nuo alkoholizmo, būti namuose nurodytu metu bei dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje.

Asmeniui taip pat atimta teisė vairuoti transporto priemones 3 metų laikotarpiui bei konfiskuota automobilio vertę atitinkanti pinigų suma – 2630 eurų.

Nuosprendis nėra įsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA