Savaitgalio orai džiugins – grįžta vasariška šiluma – Kas vyksta Kaune

Savaitgalio orai džiugins – grįžta vasariška šiluma

Asociatyvi / G. Jovaišos nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad šeštadienio orus Lietuvoje lems jau kurį laiką įsitvirtinęs anticiklonas, todėl ir dangus bus mažiau debesuotas. Dieną lietaus tikimybė maža.

Vyraujantis vėjas šalyje bus pietryčių, rytų krypties, 4–9 m/s. Po vėsesnio penktadienio sugrįš šiltesni orai ir temperatūra pakils iki 20–25 laipsnių.

Sekmadienio naktį virš Lietuvos vis dar laikysis aukšto slėgio sritis. Todėl naktis bus daugiausia sausa. Tik rytinėmis valandomis pajūrio rajono gyventojai gali sulaukti trumpo lietaus.

Dienos metu Lietuva atsidurs tarp dviejų atmosferos frontų. Lietaus debesys nuo pajūrio slinks į rytus, todėl Vakarų Lietuvoje vietomis trumpai palis. Dėl Rytuose esančio fronto trumpo lietaus sulauks ir rytinis Lietuvos pakraštys.

Vėjas naktį pūs iš rytų, pietryčių, o dieną vyraus besikeičiančios krypties, 5–10 m/s. Oras naktį atvės iki 9–14, o pajūryje išsilaikys aukštesnė temperatūra, termometro stulpelis nekris žemiau 15–17 laipsnių šilumos. Diena bus vasariškai šilta, temperatūra pakils iki 21–26 laipsnių šilumos.

Savaitės pradžia nusimato karštesnė. Tačiau vietomis atgaivins trumpi lietūs, o kai kur sugriaudės ir perkūnija. Vėjas išliks panašus kaip savaitgalį. Naktys bus šiltos ir temperatūra nenukris žemiau 10 laipsnių, o dienos metu oras įkais iki 28 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA