Užliedžių gyventojus baugina agresyvūs šunys: užfiksavo, kaip užpuolė kitą šunį – Kas vyksta Kaune

Užliedžių gyventojus baugina agresyvūs šunys: užfiksavo, kaip užpuolė kitą šunį

Skaitytojai kreipėsi į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ dėl Užliedžiuose bėgiojančių agresyvių šunų. Skaitytojai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti užpultas šuo. Gyventojų teigimu, šunys turi šeimininkus, tačiau nuolat pabėga iš privataus kiemo ir baugina vietinius vaikus ir kitus žmones.

„Šiandiena buvo užpultas šunelis. Šitie šunys pabėga ne pirmą kartą. Buvo užpultas ir mano šuo, kada vaikas vedžiojo su pavadžiu. Ačiū tam žmogui, kuris važiuodamas pamatė, sustojo ir liepė vaikui griebti šunį, sėst į mašiną!

Baisu, kad kokią dieną nebūtų sukramtyti ir vaikai! Galbūt pamatys ir šito šunelio šeimininkai. Nespėjau visko nufilmuoti, nes pati labai išsigandau“, – rašoma gyventojų grupės įraše, kuriuo pasidalijo kiti gyventojai.

Vaizdo įraše matyti, kaip du dideli šunys, panašūs į samojėdų ir Sibiro laikos veisles, užpuolė kitą šunelį, o situaciją pamačiusi mergina bando šunis sutramdyti.

Po pasidalintu vaizdo įrašu pasipylė istorijos apie ne pirmą kartą matomus palaidus šunis, kurie gąsdina vietinius gyventojus. Vieni komentatoriai teigė, jog šunys turi šeimininkus, kurie jų tinkamai neuždaro privačiame kieme, todėl šie vis pabėga ir puola žmones, ir gyvūnus.

Atsirado ir agresyvių šunų šeimininkę ginančių komentatorių, kurie pastebėjo, jog merginos nereiktų teisti, nes užpulti kitą gyvūną buvo tiesiog šunų instinktas.

„Gal jūs jau apsiraminkit visi… Plakat visi čia susirinkę šunų šeimininkę baisiau nei tie šunys pjovėsi. Atsitiko tikrai nemaloni situacija. Atsakomybė prisiimta. Ką daugiau reikėjo daryt?

Žmonės, esat žiauresni už gyvulius. Tikiuosi visi išnaudojot savo neapykantos limitus ir labai savimi didžiuojatės, viešai ant stulpo pamovę moterį, kurios gyvūnas pasirodo turi instinktą“, – komentavo grupės narė.

Rado sukandžiotą šunelį

Gyventojų grupėje taip pat pasidalinta užpulto šunelio nuotraukomis, kai vietiniai gyventojai rado vaizdo įraše užfiksuotą užpultą šunį.

Anot komentatorių, pagautas šunelis patyrė įvairių sužeidimų, jis pristatytas į veterinarijos kliniką, kurioje bus gydomas.

„Rasta daug žaizdų, tarp jų ir plėštinių. Dabar laukia operacija, statys drenus. Tikisi, kad gyvens. Laikykime kumščius“, – rašė šunelį radę gyventojai.

Vieni džiaugėsi laiminga pabaiga, kiti baiminasi, jog dideli šunys gali vėl pabėgti ir užpulti ką nors kitą.

„Labai dėkinga žmonėms, kurie nenuleido rankų ir ieškojo šuniuko… Bet man neramu dėl tų šunų, juk bet kada gali jie pabėgt vėl ir vėl, ir šeimininkai bus nenubausti? Kas sekanti auka?“ – baiminosi kita Užliedžių gyventoja.

Rastas apkandžiotas šunelis Užliedžiuose / Užliedžių (oficiali) Facebook nuotr.

Policija informuota

Apie situaciją gyventojai pranešė ir policijai, kurie portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo, jog birželio 12 d. per portalą epolicija buvo gautas pranešimas, jog Kauno r., Užliedžių k., du šunys užpuolė šunį.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariate pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 str. 4 d.

Pagal šį įstatymą, Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas, dėl kurio atsirado žalos asmens sveikatai ar turtui, užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimt iki trijų šimtų eurų.

Šį nusižengimą padarius pakartotinai, pažeidėjui skiriama bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA