Atsistatydina Socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė – Kas vyksta Kaune

Atsistatydina Socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė

Monika Navickienė / R. Danisevičiaus nuotr.

Apie atsistatydinimą ministrė pranešė socialiniame tinkle Facebook. Anot jos, ji jau išsiuntė prašymą Premjerei Ingridai Šimonytei.

„Mieli žmonės, Ką tik priėmiau vieną sunkiausių savo gyvenimo sprendimų. Išsiunčiau atsistatydinimo prašymą Premjerei Ingridai Šimonytei.

Kadangi emocijų šiuo metu daugiau nei galėčiau sudėti į paprastą įrašą, rytoj 9 ryto kviečiu žiniasklaidą į spaudos konferenciją Seime. Plačiau pakomentuosiu savo sprendimo motyvus“, – rašė ji.

Naujienų portalas „Delfi“ anksčiau skelbė, kad finansinių technologijų įmonė „Foxpay“ 2022 metais laimėjo Informacinės visuomenės plėtros komiteto konkursą aptarnauti atsiskaitymus per Valstybės informacinių išteklių sąveikumo platformą, mokant 34 centus (be PVM) už vieną transakciją (apie 72 tūkst. transakcijų per mėnesį). Portalo šaltinių teigimu, tokios paslaugos verslui įkainis yra 7 centai už transakciją, jei jų per mėnesį atliekama daugiau nei 50 tūkstančių.

BNS rašė, jog „Foxpay“ trečiadienį žiniasklaidoje skelbiamą informaciją dėl jos veiklos vadino insinuacijomis, tikino bendradarbiaujanti su institucijomis. Įmonės vadovo Sauliaus Galatilčio teigimu, bendrovė 2022 metais skelbtame Informacinės visuomenės plėtros komiteto konkurse dalyvavo ir sutartį vykdo pagal visus reikalavimus, o konkrečių paslaugų kainodara yra pagrįsta. Be to, iki tol komiteto teiktos mokėjimų tarpininko paslaugos kainavo daugiau nei pasiūlė „Foxpay“.

Įmonei trumpai vadovavo bei jos valdyboje dirbo M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas, tačiau į viešumą iškilus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamus tyrimus, praėjusią savaitę jis nutarė iš bendrovės pasitraukti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA