Kauniečiai skundžiasi dėl nepjaunamos žolės: kai kur siekia ir metrą, baiminasi dėl erkių – Kas vyksta Kaune

Kauniečiai skundžiasi dėl nepjaunamos žolės: kai kur siekia ir metrą, baiminasi dėl erkių

Biržiškų g. / Skaitytojo Vytauto nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai dalinasi savo nusivylimais dėl nepjaunamos žolės mieste. Šįkart portalo redakcija sulaukė Tyrlaukio g. ir Biržiškų g. gyventojų pranešimų. Žmonės piktinasi ne tik dėl estetikos, kurios nepjaunama žolė nepriduoda, tačiau dėl suaktyvėjusių erkių ir kitų gyvių, kurių nepjaunamose pievose – knibždėte knibžda.

„Metai iš metų ta pati problema. Tyrlaukio gatvėje tuoj bus galima ganyti karves. Žolė kaip laukuose, išvedus šunis į lauką, grįžus reikia traukioti erkes“, – teigė Kauno gyventojas.

Jam pritarė kitas kaunietis, tiesa, gyvenantis kitoje miesto dalyje.

„Biržiškų gatvėje pieva kai kur siekia ir metrą. Erkių tikrai labai daug pievose, juolab mes vietiniai labai saugom savo vaikus ir augintinius. Tad tikrai keista kad reikia vis kreiptis ir skambinėt kad žolė būtu nupjauta, kai daug mažesniuose miestuose nupjauta pora savaičių prieš“, – svarstė Biržiškų gatvės gyventojas Vytautas.

„Kas atsakys už erkių įkandimus žmonėms, vaikams ar gyvūnams, kai susirgs ligomis?“ – retoriškai klausė jis.

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus Aloyzas Pakalniškis teigė, jog „Esant palankioms klimato sąlygoms, šiais metais vejų šienavimo sezonas prasidėjo neįprastai anksti – balandžio viduryje. Vykdant vejų šienavimo darbus Kaune, pirmenybė teikiama centrinėms, šalia pagrindinių gatvių esančioms erdvėms“.

A. Pakalniškis pridėjo, jog pirmenybė taip pat teikiama vietoms, kur važiuoja viešasis transportas, miesto parkams, skverams, vaikų žaidimų aikštelėms ir kitoms viešosioms poilsio erdvėms.

„Dabar oro sąlygos žolei augti labai palankios. Tik nupjovus, ji vėl atauga ir reikia šienauti iš naujo. Siekiant užtikrinti savalaikį viso miesto nušienavimą, rangovas vykdo darbus ir poilsio dienomis“, – pridėjo A. Pakalniškis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA