Kauno rajone automobilių sporto veteranai surengs savo „mažąjį Dakarą“ | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone automobilių sporto veteranai surengs savo „mažąjį Dakarą“

A. Brazaičio nuotr.

Automobilių sporto veteranams šventinis Kalėdų laikotarpis paprastai užsitęsia kiek ilgėliau. „Garbingai pažymėję šią šventę jaučiamės tik tada, kai baigiasi kalėdinio slalomo varžybos“, – kalbėjo vienas aktyviausių šių lenktynių dalyvių, Žemės ūkio akademijos ilgametis dėstytojas, docentas, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) garbės teisėjas Evaldas Čerškus.

Dabar dėl E. Čerškaus atminimo taurės, kurią steigia Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, kasmet varžosi buvę Evaldo kolegos ir varžovai.

Tarptautinė automobilių sporto veteranų asociacija (TASVA) ir toliau tęsia bemaž pusę amžiaus gyvuojančią gražią tradiciją – kasmet susiburti draugėn ir išbandyti jėgas bei vis dar neblėstantį senjorų meistriškumą kalėdinio ir velykinio slalomo aikštelėse.

Kodėl kalėdinio slalomo turnyrai, kuriuos veteranai linkę vadinti savo mažuoju Dakaru, rengiami prabėgus kelioms savaitėms po didžiųjų metų švenčių?

„Šventiniu laikotarpiu ir taip visiems rūpesčių į valias, – sako vienas veteranų slalomo šventės organizatorių, TASVA direktorius Romualdas Mažuolis, kuriam varžybų metu patikėtos ir trasos saugumo viršininko, komisaro pareigos. – Tad sausio vidurys – bene optimaliausia tam data, kai nuslūgus didžiųjų metų švenčių šurmuliui veteranai pasijunta laisvesni, lengviau randantys laiko mieliems savo pomėgiams.

Kita vertus, ir organizatoriai, ir dalyviai tikisi sniego ir slidžios, žiemiškos trasos, kurioje pergalė – kur kas saldesnė“.

Kaip skelbiama Kauno rajono savivaldybės svetainėje, šeštadienį, sausio 14-ąją, šalies automobilių sporto veteranai rinksis Kauno rajone, prie Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos esančiose dviejose slalomo aikštelėse, kuriose rengiamos tradicinės „Kalėdinio slalomo 2022“ varžybos.

TASVA jas organizuoja kartu su LASF senjorų komitetu ir partneriais – Lietuvos automobilių, Kauno automobilininkų bei Lietuvos „Porsche“ klubais.

Kalėdinio veteranų slalomo rengėjai sausio 14-ąją laukia ne tik sporto meistrų veteranų, norinčių išmėginti jėgas VDU ŽŪA aikštelėse, bet ir automobilių sporto teisėjų-veteranų, autoklubų narių, rėmėjų, jaunimo, žmonių su negalia, svečių ir žiniasklaidos atstovų, besivaržysiančių atskirose grupėse.

Savojoje grupėje lenktyniaus ir dailiosios lyties atstovės, kurių varžybos paprastai būna itin atkaklios ir dažnai nenuspėjamos.

Turnyro laimėtojų ir prizininkų laukia ne tik prizai ir diplomai, bet ir jų bendražygių atminimo taurės, kurias įsteigė rajono bei šalies automobilių sporto vadovai drauge su šių varžybų organizatoriais.

„Varžytuvės dėl buvusių bendražygių ir varžovų atminimo taurių neretai tampa tikra kalėdinio slalomo puošmena, – sako šių varžybų sporto komisarų kolegijos pirmininkas Gražvydas Smetonis. – Mat tokiu trofėjumi papildyti savo kolekciją trokšta kiekvienas veteranas, negailintis pastangų jam iškovoti“.

Be jau minėtos E. Čerškaus atminimo taurės kitą šeštadienį vyksiančio kalėdinio slalomo dalyviai rungsis dėl vieno šių tradicinių varžybų iniciatoriaus ir ilgamečio organizatoriaus Vidmanto Čiutelės, buvusio ilgamečio LASF vadovo, sporto meistro Sigito Alesiaus ir kitų žymių sportininkų atminimo taurių.

Paraiškas į veteranų „Kalėdinio slalomo 2022“ lenktynes jų organizatoriai priims varžybų vietoje lenktynių dieną nuo 8.30 val.

Pirmojo automobilio startas – sausio 14 d. 11 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA