Zapyškyje pasibaigė tradicinis aitvarų festivalis | Kas vyksta Kaune

Zapyškyje pasibaigė tradicinis aitvarų festivalis

BNS 2023/05/28 16:07

Zapyškyje šeštadienį 18-ąjį kartą vyko aitvarų festivalis, o iš Kauno centro į šį rajone palei Nemuną įsikūrusį miestelį pradedama plukdyti laivu.

Greta Senosios Zapyškio bažnyčios vyksiantis aitvarų festivalis šiais metais buvo vienas didžiausių Kauno rajono renginių, jį vainikavo garsaus italų režisieriaus Roberto Magro specialiai šiam renginiui sukurta cirko šou premjera „Circo Aquilone“ („Aitvarų cirkas“).

Festivalyje visi buvo kviečiami dalyvauti įvairiose edukacijose, kūrybinėse, bendruomeninėse dirbtuvėse bei prisijungti prie bendruomeninio 65 kv. m. dydžio aitvaro gamybos.

Festivaliui pasibaigus, visi žiūrovai buvo kviečiami vakarą pratęsti šalia esančioje senojoje žemkasėje „Nemuno 7“, virtusioje kultūros erdve, kur vyko jos sezono atidarymas.

Kauno savivaldybė savo ruožtu šeštadienį pradeda pramoginio laivo „Žalgiris“ plaukimus iš miesto centro į Zapyškį, jie vyks visą vasarą.

Ši vandens pramoga iškylautojų lauks šeštadienį ir sekmadienį.

Daugiau kaip 70 žmonių ir 20 dviračių talpinantis laivas pernai Zapyškio link kursavo ir penktadieniais. Tačiau šįmet dėl mažo plaukiančiųjų skaičiaus nuspręsta šios dienos maršrutų atsisakyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA