Raudondvaryje vyko kultūros sostinės uždarymo renginys po atviru dangumi | Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje vyko kultūros sostinės uždarymo renginys po atviru dangumi

/ G. Jovaišos nuotr.

Lapkričio 25 d., penktadienį, Raudondvario dvaro prieigose įvyko ilgai lauktas „Ten Walls“ koncertas, kuris uždarė „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ programą Kauno rajone. Vakaro metu gausiai susirinkę klausytojai galėjo ne tik pasimėgauti elektroninės muzikos pasirodymu, bet ir šviesų šou, instaliacijomis bei organizatorių parengtais netikėtumais.

Raudondvario dvaro teritoriją viena didele šokių aikštele pavertė elektroninės muzikos atlikėjai „Merimell“ (Estija, „Tartu – Europos kultūros sostinė 2024“) bei „Bulp“ (Slovakija, „Trenčín – Europos kultūros sostinė 2026“), po kurių į sceną lipo pagrindinė vakaro žvaigždė – atlikėjas Marijus Adomaitis – „Ten Walls“. Iš Kauno kilęs atlikėjas neslėpė, kad į gimtąjį kraštą sugrįžti visuomet malonu. „Labai laukiu susitikimo su klausytojais“, – prieš pat renginį pasakojo M. Adomaitis.

Skambant vienam populiariausių „Ten Walls“ kūrinių – „Walking with the Elephants“ – klausytojus nustebino netikėtas flashmobas, kuriame pasirodė 50 „AK studijos“– šokėjų (vadovas Justas Andriejauskas), iš žibintų sudėliojusių „Kaunas 2022“ ženklą.

Susirinkusieji taip pat galėjo dalyvauti įtraukiančiose veiklose – nuo VR patirčių iki instaliacijos-parodos, pristatančios svarbiausias Europos kultūros sostinės programos akimirkas Kauno rajone.

„Norėjome rajone padaryti šventę – didelį vakarėlį po atviru dangumi, kuriame būtų daug judesio ir šokio, panašu, kad tai įgyvendinti tikrai pavyko. Smagu, kad į renginį atvyko tiek Kauno rajono, tiek Kauno miesto gyventojai, taip pat ir svečiai iš kitų Lietuvos bei Europos miestų. Tikiuosi, kad per pastaruosius metus stipriai išaugęs ir pasikeitęs Kauno rajonas ateityje pakvies dar į ne vieną renginį, o kol kas „Sutarties“ programa keliasi į miesto centrą, – pasakoja „Kaunas 2022“ regioninių partnerysčių kuratorė Milda Rutkauskaitė.

„Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ uždarymo programa „Sutartis“ tęsiasi

Iki pat sekmadienio Kaune tęsis beveik pusšimtį kultūrinių renginių siūlanti programa, kurioje – koncertai, spektakliai, teatro ir fotomeno patirtys, įvairios instaliacijos bei daugybė parodų: Ukrainos šiuolaikinio meno trienalės paroda UKRAINE! UNMUTED, provokuojantis Liuksemburgo menininko Filip Markiewicz projektas „Ultrasocial Pop“, laisvės, galios, pinigų ir žmogaus teises nagrinėjanti „Working Class Heroes“, pasaulinio garso menininkų W. Kentridge ir Yoko Ono kūrybos ekspozicijos bei kt.

Šiandien prasideda ir visai šeimai skirtas Kauno Mitinio Žvėries žaidimas, o vakare laukia trečioji Šiuolaikinio Kauno Mito Trilogijos dalis „Sutartis“. „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame muzikiniame spektaklyje ant vandens pasirodys beveik 150 atlikėjų ir šiuolaikinio šokio šokėjų, kurie kurs miesto istorijų, operos, elektronikos, džiazo bei čiurlioniškų motyvų aido kupiną pasirodymą. Kūrėjų komanda žada nustebinti ir netikėtais sprendimais – scenografijoje panaudota net 40 tonų vandens ir beveik 15 metrų siekiantys medžiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA