V. Matijošaitis įvardijo, dėl ko Kauną praėjusią savaitę kamavo smarvė | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis įvardijo, dėl ko Kauną praėjusią savaitę kamavo smarvė

„Kas vyksta Kaune“, LNK inf. 2021/08/30 22:34
R. Tenio, DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kaip mantrą kartojantis, kad visi kauniečiai jam yra lygūs, humoristiniame diskurse Visvaldas Matijošaitis seksualinių mažumų atstovus čirškina su malonumu. Pirmadienį paklaustas, kodėl Kaune praėjusią savaitę dvokė, meras davė suprasti, kad čia gali būti kaltos artėjančios eitynės. Ar dera miesto vadovui šitaip juokauti prieš kameras ir apskritai – spręskite patys.

Pirmadienį LNK žinių paklaustas apie savivaldybės apskųstą teismo nurodymą suderinti „Kaunas Pride“ maršrutą Laisvės alėjoje, V. Matijošaitis pasiūlė keisti temą, o tuomet pakartojo, kad jam „visi miestiečiai yra miestiečiai ir tegul (eitynių leidimo klausimą – „Kas vyksta Kaune“) sprendžia teismas“.

Vis dėlto, žurnalistams pasiteiravus, ar savivaldybė išsiaiškino, kas praėjusios savaitės pradžioje Kaune smirdėjo, meras tarstelėjo, kad „šeštadienis tas ir artėja“ bei gardžiai nusikvatojęs patikino juokaujantis.

Tuo metu viena „Kaunas Pride“ eitynių organizatorių Viktorija Kolbešnikova televizijos reportaže pastebėjo, kad savivaldybė nesivargina kalbėti apie LGBTQ bendruomenės problemas, tačiau užsiima techninių trūkumų ieškojimu, idant renginys Laisvės alėjoje neįvyktų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys LNK patikino, jog eitynėms policija ruošiasi bet kokiu atveju. Mieste šeštadienį dirbs didesnės policijos pajėgos, talkins pareigūnai iš kitų apskričių. M. Barštys nurodė, kad pareigūnų gali patruliuoti dvigubai ar net trigubai daugiau.

LNK duomenimis, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo byla iš Kauno dar nepasiekė, neaišku, ar ją bus spėta išnagrinėti iki šeštadienio.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad smarvės šaltinio praeitą savaitę ieškojo ir aplinkosaugininkai, tačiau kaltininko nustatyti nepavyko. Ramučius anksčiau varginusios Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo gamyklos atstovai svarstė, jog dvokti galėjo tręšiami laukai arba kūrenti pradedamos krosnys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA