Fiksuoja skaitytojai: egzaminuotojas tokio vairavimo dar nebuvo matęs | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: egzaminuotojas tokio vairavimo dar nebuvo matęs

Vilijampolėje nuolat zujantys „Regitros“ automobiliai kauniečių nebestebina seniai, tačiau antradienį čia įamžintas neeilinis ir, tikėtina, neišlaikytas praktikos egzaminas. Kaunietis pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame „Regitros“ automobilis rieda prieš eismą.

Skaitytojo teigimu, praktikos egzaminas antradienį įamžintas Vilijampolėje, Brastos gatvėje. Kaip matyti vaizdo įraše, prieš eismą važiuojantis pradedantysis vairuotojas kritinę klaidą pastebi ir nusprendžia grįžti į savo eismo juostą, tiesa, šįkart pagal Kelių eismo taisykles – dviejų ištisinių linijų nekerta.

„Instruktorius prie šviesoforo už galvos susiėmęs juokėsi”, – pridūrė vaizdo įrašą atsiuntęs kaunietis.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad karantino metu Vilijampolės gatvės nuo mokamųjų ir „Regitros“ automobilių buvo ištuštėjusios, nes Vyriausybė 2020 metų gruodžio 16 dieną buvo įvedusi draudimą šioms veikloms. Transporto priemonių vairavimo mokymo ir praktikos egzaminų „Regitroje“ paslaugas vėl pradėta teikti nuo šių metų kovo 10 dienos.

Kaip seniau naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” yra komentavusi „Regitros“ viešųjų ryšių atstovė Emilija Bardauskienė, 2019 metais, prieš pandemiją, Kaune iš viso visų kategorijų praktikos egzaminus pirmą kartą laikė apie 9,4 tūkst., iš jų 6,6 tūkst. laikė B kategorijos egzaminą.

Paskelbus karantiną ir nutraukus egzaminų vykdymą keliems mėnesiams, atitinkamai 2020 metais visų kategorijų egzaminus laikė 7,4 tūkst., iš kurių 5,3 tūkst. pirmą kartą laikė B kategorijos egzaminus.

„Konkrečių maršrutų, kuriais būtų važiuojama egzamino metu, jau kurį laiką nebėra. Egzamino metu tiesiog turi būti atlikti tam tikri pratimai ir užduotys. Pavyzdžiui: važiavimas įkalne, parkavimas, apsisukimas ribotame plote ir pan. Tokiu būdu yra patikrinami realūs būsimo vairuotojo gebėjimai, o ne išmokti maršrutai“, – tąkart apie egzaminų eigą pasakojo E. Bardauskienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA