Neeilinis pirkėjas „Maxima“ parduotuvėje: gudruolis įsmuko pro atvirą rampą | Kas vyksta Kaune

Neeilinis pirkėjas „Maxima“ parduotuvėje: gudruolis įsmuko pro atvirą rampą

Šiltos vasaros dienos jau veja gyventojus į pavėsį, o nuo saulės kaitros slėptis skuba ir mieste gyvenantys gyvūnai. Vienas toks skraidantis pilietis apsilankė ir „Hyper Maxima“ parduotuvėje, kur kauniečiai jį užfiksavo su nerimu, jog paukštis gali nešioti ligas. „Maxima“ atstovai turi planą, kaip užkirsti kelią tokiems atvejams ateityje.

„Buvau vakar 06.01 21:30 val. „Hyper Maximoj“ Savanoriu pr. mačiau neįprastą lankytoją – balandį (paukštį), kuris ligas platina“, – į redakciją kreipėsi kaunietis su filmuota medžiaga iš minėtos parduotuvės.

Panašu, kad paukštis „Maximos“ parduotuvėje yra nuolatinis pirkėjas. Gegužės 29 d. apie 20.07 val. čia irgi buvo sutiktas balandis.

Atsiųstuose vaizdo įrašuose galima įžvelgti, jog tai Lietuvoje dažnai sutinkamas paukštis, o tikrasis jo pavadinimas – Uolinis karvelis, kitaip žinomas, kaip balandis.

Jie yra naminių karvelių įvairių veislių ir miesto balandžių protėviai. Anot Vikipedijos puslapio, manoma, pirmieji uoliniai karveliai buvo domestikuoti 3000 metais prieš mūsų erą, o Lietuvoje sulaukėjusių uolinių karvelių populiacijas vadiname miesto balandžiais, kurių protėviai yra tie patys grynakraujiai uoliniai karveliai ir naminių karvelių veislių mišrūnai.

Balandžių apsilankymą pakomentavo Ernesta Dapkienė, „Maximos“, komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

„Atvejų, kai į parduotuvės patalpas iš lauko įskrenda balandžiai yra atsitiktiniai, bet karts nuo karto pasitaikantys. Į pagalbą išvaryti balandį pasitelkiame ne tik darbuotojus, bet ir specializuotas įmones.

Balandis patekti į parduotuvę galėjo iš prekių pristatymo rampos, kuri yra atvira. Artimiausiu metu planuojame įrengti apsauginį tinklą, kad išvengtume nepageidaujamų „svečių“, – galimą balandžio prasmukimo situaciją nupasakojo ji.

„Atvirų maisto produktų priežiūrai yra vykdoma nuolatinė kontrolė, todėl pastebėjus galimus taršos pėdsakus, nedelsiant išimame maisto produktus iš prekybos ir utilizuojame“, – apie tai, kaip parduotuvė prižiūri galimai paukščio paliestus produktus komentavo E. Dapkienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA