„Maxima“ planuoja permainas: parduotuvėse nebeliks kai kurių prekių | Kas vyksta Kaune

„Maxima“ planuoja permainas: parduotuvėse nebeliks kai kurių prekių

delfi.lt / Raminta Rakauskė 2022/02/06 11:43
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo asortimente mažina lėto apyvartumo prekes, o tai reiškia, kad per keletą ateinančių metų šio tinklo parduotuvių lentynose nebeliks kai kurių prekių. Kaip teigia įmonės atstovai, daugiausia pokyčiai palies pramoninių prekių asortimentą.

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė redakcijai pasakojo, kad tokių pokyčių tikslas – dar didesnis dėmesys maisto prekėms.

„Peržiūrėjome visą savo asortimentą, įvertinome jo efektyvumą ir palikome tik tas prekes, kurios yra paklausios ir reikalingos pirkėjams. Šios prekės taip pat tampa labiau matomos, o jų pasiūla – įvairesnė. Tuo metu lėto apyvartumo prekių sumažėja.

Tačiau pirkėjai kaip visada ras ir asortimento pasirinkimą, ir geras kainas. Planuojame pokyčius visame prekybos tinkle įgyvendinti per ateinančius kelerius metus“, – pasakojo ji.

Kaip teigė, prekybos tinklas siekia, jog to paties formato parduotuvėse pirkėjas galėtų rasti tą patį asortimentą, o prekės būtų tose pačiose vietose.

„Dėl pirkėjų patogumo sukoncentravome prekių kategorijas – pramonės ir pirmo būtinumo pramonės prekės sukoncentruotos vienoje vietoje, bakalėjos prekės irgi vienoje vietoje. Tik šviežias maistas lydės pirkėją beveik visą apsipirkimo ratą, kurį padarėme erdvesniu“, – sakė atstovė.

Pasak jos, vykdant permainas prekių lentynose, buvo pagalvota ir apie jų užkrovimą. Nuspręsta, kad dažniau užkraunamos lentynos prekybos salėje bus išdėstytos arčiau sandėliavimo patalpų, kad darbuotojams būtų patogiau papildyti lentynas.

Pasiteiravus, kokių prekių prekybos centre po pertvarkų gali mažėti, E. Dapkienė pažymėjo, jog tai susiję su pramoninėmis prekėmis.

„Labiausiai šis pokytis palietė pramoninių (ne maisto) prekių asortimentą, kuris iki šiol sudarė 5 proc. nuo visos apyvartos. Po pokyčių asortimente liko tik kasdien buityje reikalingos pramoninės (ne maisto) prekės, todėl jų dalis visoje apyvartoje mažėja. Platesnis pramonės asortimentas bus siūlomas tik specialių akcijų metu.

Kitų kategorijų asortimentas mažėjo nežymiai arba iš viso nepakito, o vietos šaldytai produkcijai netgi padaugėjo – išplėtėme šios kategorijos asortimentą“, – teigė ji.

Pateikdama pavyzdį, atstovė tikino, kad „Maxima X“ pardutuvėse buvo atsisakyta grilio funkcijos, kur anksčiau buvo galima įsigyti čia pat iškeptų gaminių, nelieka ir vitrinų.

„Tačiau atsirado etninės virtuvės kategorija, kurios seniau „Maxima X“ tinkle nebuvo. Tai – tik vienas iš pokyčio pavyzdžių. „Maxima X“ parduotuvėse išėmus neapyvarčias prekes, asortimentą papildėme tokiomis prekėmis, kurių iki šiol buvo galima įsigyti tik didesnėse mūsų parduotuvėse.

Buvo išplėstas šviežios žuvies, nealkoholinių gėrimų asortimentas. Po šių pokyčių maisto ir gėrimų kategorijos apyvarta išaugo 15 proc.“, – teigė ji.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA