Nuo rytojaus atsisakoma „gpaso“ – parduotuvėse įsigalios nauja tvarka | Kas vyksta Kaune

Nuo rytojaus atsisakoma „gpaso“ – parduotuvėse įsigalios nauja tvarka

/ „Maxima“ nuotr.

Po beveik penkių mėnesių dalyje parduotuvių vėl keičiasi apsipirkimo tvarka pandemijos metu. Nuo šeštadienio, vasario 5 dienos, atėjus apsipirkti į didesnes nei 1500 kv. m. „Maximos“ parduotuves nebereikės rodyti Galimybių paso ar kito jam prilyginamo dokumento. Tiek didesnėse, tiek mažesnėse parduotuvėse pradės galioti vienintelis ribojimas – ploto.

„Nuo šiol visame mūsų tinkle, t.y. 251 parduotuvėje, bus vienoda tvarka – pirkėjų srautus ribosime vienam pirkėjui užtikrindami 15 kv. m. plotą. Srautus reguliuoti padės darbuotojai, taip pat naudosimės jau pasiteisinusia praktika palikti tik tiek pirkinių krepšelių ir vežimėlių, kiek pirkėjų vienu metu gali būti parduotuvėje“, – sako Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Pasak jos, šiuo metu ypač svarbu, kad žmonės planuotų savo apsipirkimus ir į parduotuves atvyktų vieni, be šeimos narių, bei su savimi turėtų iš anksto suplanuotą pirkinių sąrašą, rašoma „Maxima“ pranešime žiniasklaidai.

„Ploto ribojimai mums nėra nauji, nes per dvejus pandemijos metus jau ne kartą tai darėme, todėl ir dabar esame pasiruošę. Tačiau labai prašome savo pirkėjų ne tik planuoti savo apsipirkimus, bet ir atvykti apsipirkti po vieną ir taip sumažinti pirkėjų srautą bei prisidėti prie greito ir patogaus apsipirkimo“, – į pirkėjus kreipiasi „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

E. Dapkienė taip pat pabrėžia, kad, kaip ir iki šiol, lieka reikalavimas apsipirkimo metu dėvėti medicininę kaukę ar respiratorių bei laikytis saugaus, bent 2 metrų, atstumo. Pirkėjai prašomi dezinfekuoti rankas specialiose stotelėse, kurios yra kiekvienoje parduotuvėje, naudotis nemokamai suteikiamomis vienkartinėmis pirštinėmis, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo bei neiti į parduotuvę, jei jaučiami peršalimo simptomai.

„Tikimės, kad nebelikus reikalavimo tikrinti Galimybių pasą, pirkėjų srautai organiškai pasiskirstys po visą parduotuvių tinklą. Iki šiol tose parduotuvė, kur Galimybių pasas buvo privalomas, jie buvo mažesni. Tuo metu mažesnėse parduotuvėse pirkėjų srautas buvo išaugęs. Suvienodinus sąlygas galime tikėtis tolygaus pirkėjų pasiskirstymo“, – mano E. Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Be to, kaip ir iki šiol, norintys išvengti kontakto, pirkėjai gali apsipirkti namuose, naudodamiesi „Barboros“ paslaugomos. Jei produktus norima atsiimti patiems, be kontakto su kurjeriais ar kitais klientais, verta išbandyti „Barbora Express“. Dar paskelbus pirmąjį karantiną šis tinklas išplėstas į mažesnius šalies miestus. Tuo metu vis dažniau vilniečiai, norėdami įsigyti ir maisto produktų, ir aprangos, avalynės, grožio, buities pirkinių, dairosi po gausų jų asortimentą e. parduotuvėje Trobos.lt.

Prekybos tinklas primena, kad „Maximos“ parduotuvėse įvesti itin griežti higienos reikalavimai. Po kiekvieno panaudojimo dezinfekuojami pirkinių vežimėliai ir krepšeliai, reguliariai dezinfekuojami ir kiti paviršiai: kasų juostos, prekių susidėjimo zonos, svarstyklės, kortelių skaitytuvai ir pan. Taip pat dezinfekuojami įvairūs paviršiai ir tarnybinėse patalpose. Parduotuvės yra reguliariai valomos šlapiuoju būdu, o jų vėdinimo sistemose padidinta šviežio oro cirkuliacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA