Šiltą pirmadienio vakarą Kauno centrą užplūdo žmonės: lauko kavinėse laisvą staliuką rasti sunku

R. Tenio nuotr.

Eina jau savaitė, kaip kauniečiai pagaliau galėjo prisėsti lauko kavinėse ir pasimėgauti miestietišku šurmuliu, šiandien orams smarkiai sušilus, Kauno centre vaizdas primena prieš karantininį laikotarpį, kai gatvės šiltais vakarais buvo užpildytos gyventojų, o mieste esančiose kavinėse sunkiai berasi laisvą kėdę prisėsti.

Šiltas pirmadienis kauniečius išviliojo iš namų, o miesto centre netrūko kaunietiško šurmulio, kas vaikštinėja, kas su riedučiais, dviračiais ar paspirtukais prarieda. Tiesa, džiūgauja ir atsidariusių kavinių darbuotojai, nes po ilgos pertraukos lengvo gėrimo ar patiekalo pasiilgę žmonės nusėdo visus laisvus staliukus.

Balandžio 22 dieną atlaisvinus karantino ribojimus, po ilgos pertraukos leidus verslams vėl priimti klientus lauko kavinėse, staliukus į saulės atokaitą ištraukė ir seniai to nedarę „Spurginės“ atstovai, lankytojų pirmadienio vakarą iš tiesų netrūko.

Kaip nurodė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, pirmadienio šiltus pavasario orus lėmė anticiklono vakarinė – šiltoji dalis. Su smarkokais pietiniais oro masių pernašos srautais į mūsų regioną plūstelėjo ilgai laukta šiluma. Įdienojus termometrai pavėsyje rodė nuo 18–20 laipsnių šilumos rytiniame šalies pakraštyje iki 21–23 laipsnių vakariniuose rajonuose. Diena buvo saulėta ir sausa, o miestiečius gaivino pietryčių vėjas.

Privalo užtikrinti karantino taisykles

Kaip nurodoma operacijų vadovo sprendime, nuo balandžio 22 dienos veiklą atnaujinusios maitinimo įstaigos turi užtikrinti dviejų metrų atstumus tarp stalų, dezinfekuoti daugkartinio naudojimo inventorių. Lankytojai valgyti ir gerti gali tik sėdėdami prie stalų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei dviem asmenims, išskyrus drauge gyvenančius.

Atstumas tarp stalų išlaikomas toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip dviejų metrų atstumu. Jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 cm pločio ir 140 cm aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad prie skirtingų pertvaromis atskirtų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip metro atstumu.

Taip pat maitinimo įstaigos turi užtikrinti, kad prie stalų sėdintys lankytojai nuo keleivių takų, keleivių įsodinimo vartų, pėsčiųjų takų, gyventojų praėjimų į kiemus ar laiptines būtų nutolę ne mažesniu kaip metro atstumu.

Kavinėse, restoranuose ar baruose negalima tiekti maisto savitarnos principu, kai jį įsideda patys lankytojai, siūlyti lankytojams apklotų, naudoti daugkartinių meniu arba dezinfekuoti juos po kiekvieno naudojimo. Taip pat negali būti naudojami daugkartiniai daiktai, kurių negalima nuvalyti ar skelbti bei dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA