Pirmą kartą po daugelio metų prie „Spurginės“ pastatyti lauko staliukai | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą po daugelio metų prie „Spurginės“ pastatyti lauko staliukai

R. Tenio nuotr.

Kol šalies nebuvo uždengęs pandemijos šešėlis, kauniečiai mielai užkandžiaudavo prie autentiško „Spurginės“ bufeto, tačiau ribojimai privertė koreguoti net ir ilgus metus nekitusį veiklos modelį. Kaip ir daugelis kavinių, „Spurginė“ šią savaitę pasistatė lauko staliukus – skirtumas tas, kad prisėsti saulės atokaitoje populiarios užkandinės klientai negalėjo labai seniai.

„Spurginę“ valdančios bendrovės „Žagaras“ direktorė Milda Miklaševičienė „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad staliukai jau stovi, tik dar laukiama, kol atveš skėčius.

Kai šypteli saulė, žmonės prisėsti čia nevengia. Net ir apniukusią penktadienio popietę spurgomis lauke gardžiavosi ir kavą gurkšnojo keli kauniečiai – buvo užimti trys iš penkių Laisvės alėjoje pastatytų staliukų.

„Staliukus lauke statydavome prieš daug metų. Paskui pastebėjome, kad šitoje alėjos pusėje vasarą labai karšta, tad žmonės nelabai sėsdavosi. Dabar pagalvojome, kad per karantiną į salę neleidžia, taigi pasistatėme lauke, žiūrėsime“, – kalbėjo M. Miklaševičienė.

Anot jos, daugiau kauniečių į „Spurginę“ užsuka savaitgaliais, o pastaruoju metu kiek apmažėję. Gausiau ėjo pradžioje, tik atsidarius. „Žinoma, įtakos turėjo ir veikti pradėjusios kitos lauko kavinės“, – pastebėjo „Žagaro“ vadovė.

Šeštadienį, gegužės 1 d., „Spurginė“ dirbs kaip įprasta, o per Motinos dieną bus uždaryta.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „Spurginė“ užsidarė pernai kovo 16 d., tik pradėjus galioti pirmajam karantinui. Veiklą kavinė atnaujino daugiau nei po dviejų mėnesių, birželio 1 d. Rudenį sugrąžinus ribojimus, kuriam laikui vėl stojo, tačiau gruodį dar kartą atvėrė duris.

Maitinimo įstaiga Laisvės al. 84 dirba apytiksliai nuo 1964 m. Anksčiau čia veikė savitarnos valgykla: buvo arka, už jos sudėti produktai, klientai įsidėdavo, ką nori, laukdavo eilėje, prieidavo kasos aparatą, susimokėdavo ir keliaudavo valgyti prie apvalių staliukų stovėdami. „Spurginė“ šiose patalpose istoriją skaičiuoja nuo 1978 m. – 2018-aisiais atšventė 40 metų jubiliejų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA