Pradėjus kontroliuoti vairuotojus, Kaune nusidriekė milžiniškos spūstys | Kas vyksta Kaune

Pradėjus kontroliuoti vairuotojus, Kaune nusidriekė milžiniškos spūstys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį visoje šalyje pradėjus griežtai riboti gyventojų judėjimą, policijos patikros punktai įrengti ir Kaune. Mažesnės gatvelės blokuojamos jau nuo ryto, o pagrindiniuose įvažiavimuose pareigūnai praleidžia tik turint rimtą priežastį – dėl to intensyviu eismu pasižyminčiose kelio atkarpose vakarop driekiasi spūstys.

21 policijos postas prie pagrindinių įvažiavimų į Kauną pradėjo veikti penktadienį, 13 val., patikra bus vykdoma iki sekmadienio, 21 val. Dar 13 kelio atkarpų aplink Kauną, kur transporto srautas mažesnis, uždaryta aklinai – čia, kaip per Velykas, pasitinka betoniniai blokai ir eismą draudžiantys ženklai, o pravažiuoti nebus galima iki pat sausio 4 d. Blokuojamų vietų žemėlapį rasite čia.

Blokuojami įvažiavimai į Kauną

Pagrindiniuose keliuose stoja eismas

Nemaža spūstis formuojasi Užnemunės gatvėje, Marvelėje įrengtame poste, kur tikrinami iš A5 magistralės išsukę vairuotojai. Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas, stabdomi absoliučiai visi automobiliai, nedarant išimties nė krovininiam transportui, nė tarpmiestiniams autobusams.

Kauniečiai socialiniame tinkle dalijasi, kad didelis kamštis tįsta nuo „Megos“ važiuojant link Muravos transporto mazgo. Apynaujis Ašigalio gatvės įvažiavimas visiškai uždarytas, o automobiliai Vilniaus kryptimi stoja praktiškai nuo Kleboniškio tilto.

Spūstys ties „Eoltu“, „Megos“ viaduku ir Muravos sankryža / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

„Stoja eismas ir tik pravažiuojantiems pro šoną. Bandantiems įvažiuoti į patį Kauną teks laukti labai ilgai“, – situaciją prie Muravos patikros punkto komentavo skaitytojas. Beje, didelės spūstys formuojasi ir nuo Ramučių važiuojant į Savanorių prospektą bei Ateities plentą – ties Ateities plento viaduku magistralėje stoja iš Vilniaus atvykstantys vairuotojai.

Spūstys formuojasi į Kauną važiuojant iš Noreikiškių ir Ramučių / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Nemaža automobilių eilė driekiasi iš Noreikiškių Šiltnamių gatve judant link Aleksoto, važiuojantiems į Šilainius teks pristabdyti Vakariniame aplinkkelyje ties „Eoltu“ ir ant „Megos“ viaduko, Raudondvario plentas Vilijampolės kryptimi kemšasi gerokai prieš Raudondvario tiltą.

Įvažiavimas į Kauną iš Raudondvario / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Dokumentus prašo paruošti iš anksto

„Norime, kad vairuotojai pateiktų dokumentus ir iš anksto agitavome, kad būtų pasiruošę, tai pagreitina procesą. Daug kas turi atsispausdinę ar įsikėlę telefone nekilnojamojo turto dokumentus, kitą informaciją, automobilio registracijos dokumentai irgi patvirtina, kad asmuo gyvena Kaune“, – vardijo R. Stukas.

Anot Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininko, žmonės važiuoja į ligonines, poliklinikas, suteikti medicininę pagalbą, reikia spręsti mirusių artimųjų klausimus, yra įvairių reikalų, bet įvažiuoti į miestą turi būti pagrindas.

„Per kelias dienas daug apsukta ir neįleista vairuotojų nebuvo. Daugiausia gyventojai juda darbo reikalais, o tie, kuriems nepavyksta įvažiuoti, pateikia nepakankamai realias priežastis – dažniausiai, nori apsipirkti didesnėje parduotuvėje“, – nurodė R. Stukas.

Vykdys kontrolę ir mieste

Pareigūnas aiškino, kad trečiadienį įrengti pirmieji mobilūs postai, kuriuose tikrinta, ar asmenys į miestą įvažiuoja teisėtai, o šiandien atidaryti stacionarūs punktai, kuriuose vykdoma kontrolė didesnė. Pastarieji veiks šventinėmis dienomis ir savaitgaliais, kitu metu kontrolė bus atliekama mobiliuose postuose.

„Daugelis žmonių iš miesto važiuoja į darbą ir vakarop grįžta. Įvažiuoja sunkvežimiai, gabenantys įvairius produktus. Patikrinimai įvairūs, o stabdomi visi, taip pat ir užmiesčio autobusai – kaip teko matyti, viename buvo tik vienas keleivis, grįžinėjęs iš tėviškės į namus, kur gyvena, kiti važiuoja tušti“, – portalo žurnalistams pasakojo Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas.

Policijos postai, pažymėjo R. Stukas, bus išdėstyti ne tik prie įvažiavimų, bet ir mieste, nes yra visokių gudročių, surandančių, kaip prasmukti, važiuojančių laukais: „Be šitų eismo reguliavimų, ir miesto viduje stabdysime, tikrinsime, žiūrėsime, kad žmonės nejudėtų be reikalo, būtų namuose, saugotų save ir pasirūpintų kitais. Artėja šventės, savaitgalis, žmonės, esantys namie, nori aplankyti artimus – mūsų užduotis užtikrinti saugumą.“

Per tris dienas šalyje apsukta 600 automobilių

Apie migruojančių piliečių kontrolę pranešta dar gruodžio 13-ąją, o pirmieji laikini mobilūs pareigūnų postai ties įvažiavimais į Kauną pasirodė trečiadienį. Per pirmąsias naujų karantino taisyklių dienas apgręžta virš 600 automobilių visoje šalyje.

Policijos patikros Kauno mieste

Skelbiami ir kelių sąrašai, kur policija kontroliuoja automobilių judėjimą visoje Lietuvoje. Pagalbą pareigūnams teikia ir Valstybės sienos apsaugos pareigūnai, Šauliai bei Karo policija.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad karantino laikotarpiu be itin svarbių priežasčių draudžiama palikti savo savivaldybę, o pasivaikščioti viešose vietose gali tik šeimų nariai arba du žmonės iš skirtingų šeimų.

Gyventojams, kurie, visgi, privalo važiuoti į kitą savivaldybę, rekomenduojama turėti išimtį įrodančius dokumentus (t. y. darbo pažymėjimą, Registrų centro išrašą ar kitus dokumentus), kurie galės būti pateikiami tiek popieriniai, tiek ir skaitmeniniu formatu.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA