Kaunas užsidarė: ant įvažiavimų į miestą nugulė statybiniai blokai | Kas vyksta Kaune

Kaunas užsidarė: ant įvažiavimų į miestą nugulė statybiniai blokai

R. Tenio nuotr.

Nors griežtesni karantino reikalavimai šalyje įsigaliojo gruodžio 16-ąją, duris užvėrė tik prekybos ir laisvalaikio centrai. Penktadienį laikas atėjo ir griežtai judėjimo kontrolei, ant pagrindinių įvažiavimų į Kauną nugulė statybiniai blokai.

Apie migruojančių piliečių kontrolę pranešta dar gruodžio 13-ąją, o pirmieji laikini mobilūs pareigūnų postai ties įvažiavimais į Kauną pasirodė dar trečiadienį. Per pirmąsias naujų karantino taisyklių dienas apgręžta virš 600 automobilių visoje šalyje.

Statybiniai blokai ties įvažiavimais į Kauną kai kur pasirodė ankstų penktadienio rytą, o priešpiet Ateities plente Kauno gatvių apšvietimo ir želdinių priežiūros darbuotojai vis dar pluša įrengdami kelio užkardas.

Intensyvesnė migruojančiųjų kontrolė prasidės nuo penktadienio 13 val. iki sekmadienio 21 valandos. Tiesa, paskelbta ir 13 vietų, kuriose išvažiavimai iš Kauno bus užblokuoti.

„Eismo ribojimai ties įvažomis į Kauno miestą bus įrengti nuo šio penktadienio ryto. Juos atlaisvinti planuojama sausio 4-ąją. Iš viso aplink Kauną fizinėmis priemonėmis numatyta blokuoti 13 kelio atkarpų, o 21 vietoje pravažiavimus kontroliuos policijos pareigūnai. Visus veiksmus derinamės su Kauno policija, atsižvelgdami į pavasario patirtį, kai teko imtis analogiškų priemonių per Velykas“, – seniau sakė Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Policijos kontrolės postai per Velykas

Skelbiami ir kelių sąrašai, kur policija kontroliuoja automobilių judėjimą visoje Lietuvoje. Pagalbą policijai kontroliuojant, kaip laikomasi asmenų judėjimo tarp skirtingų savivaldybių draudimų, teiks ir Valstybės sienos apsaugos pareigūnai, Šauliai bei Karo policija.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad karantino laikotarpiu be itin svarbių priežasčių draudžiama palikti savo savivaldybę, o pasivaikščioti viešose vietose gali tik šeimų nariai arba du žmonės iš skirtingų šeimų.

Gyventojams, kurie, visgi, privalės važiuoti į kitą savivaldybę, rekomenduojama turėti išimtį įrodančius dokumentus (t. y. darbo pažymėjimą, Registrų centro išrašą ar kitus dokumentus), kurie galės būti pateikiami tiek popieriniai, tiek ir skaitmeniniu formatu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA