Į Rotušės aikštę atkeliavo Kalėdų dvasia: pradėti eglutės montavimo darbai | Kas vyksta Kaune

Į Rotušės aikštę atkeliavo Kalėdų dvasia: pradėti eglutės montavimo darbai atsakė dėl žmonių srautų reguliavimo šventiniu laikotarpiu

R. Tenio nuotr.

Vos prieš 10 dienų naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ atskleidė, kaip atrodys šių metų Kauno Kalėdų eglė. O penktadienio rytą miesto kalėdiniai darbai įgavo pagreitį – Rotušės aikštėje jau formuojamas eglutės pagrindas.

Primins saldų morengą

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo eglutę kurianti menininkė Jolanta Šmidtienė, po pernai itin spalvingų, gera nuotaika Rotušės aikštę tiesiog sprogdinusių kosminių papuošimų, šiemet nuspręsta grįžti prie vienspalvio derinio – dominuos vanilės balta.

„Temą šių metų eglutei sugalvojau per pirmąjį karantiną, kai daug laiko praleidome namuose. Esu didelė saldumynų mėgėja, man morengas – pats skaniausias desertas. Būtent jis ir inspiravo šių metų eglutės puošmenas, tikiu, kad ne man vienai jos asocijuosis su trapiu, saldžiu, burnoje tirpstančiu morengu“, – sakė menininkė.

Kalėdų eglutės dirbtuvės

Įžiebimas – internete ir TV ekranuose

Kasmet eglutės įžiebimas į Rotušės aikštę pritraukia tūkstančius žiūrovų, tačiau šiemet renginys vyks kitaip. Koncerto transliacija su garsiausiomis šalies scenos žvaigždėmis LRT televizijos eteryje prasidės lapkričio 28 d., 18 val.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ eglutės įžiebimo momentą transliuos tiesiogiai internetu, tad saugiai, niekur neidami iš namų, galėsite pamatyti pirmieji, kaip atrodys ką tik įžiebta Kauno Kalėdų eglė.

Karantine uždarytų kauniečių laukia staigmena

Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus projektų vadovė Urtė Povilaitytė net neabejoja, kad šių metų eglutės įžiebimo šventė bus tokia pat smagi ir išduoda kauniečių laukiančios staigmenos paslaptį.

„Šventė bus tokia pat smagi ir įspūdinga kaip įprasta, bus ir Kalėdų senelis. Skirtumas tik tas, kad Rotušės aikštėje renginio nebus. Koncertas keliasi į TV ekranus ir bus filmuojamas uždaroje erdvėje (be žiūrovų), dalis transliacijos fragmentų bus nufilmuoti iš anksto.

Raginame žmones ramiai ir saugiai šventę stebėti namuose. Po šventės kauniečių lauks fejerverkai, jie džiugins net iš šešių Kauno mikrorajonų. Tikslios vietos bus atskleistos lapkričio 28 d.“ – naujienų portalui komentavo U. Povilaitytė.

Praėjusių metų Kauno Kalėdų eglutės

Tikisi sąmoningumo

Pasiteiravus, ar norinčiųjų išvysti Kalėdinę eglę srautas bus kontroliuojamas, U. Povilaitytė nurodė, kad kaip ir į kitas miesto viešąsias erdves, taip ir į Rotušės aikštę draudžiama patekti nebus.

„Tikimės, kad kauniečiai ir miesto svečiai išliks budrūs ir sąmoningi – saugodami save ir kitus, liks namuose ir stebės eglutės įžiebimo šventę televizijos ekrane. Juk aplankyti Rotušės aikštę ir pasigrožėti kalėdine eglute turėsime laiko iki Trijų karalių – saugiai, ramiai, be didelių srautų“, – komentavo U. Povilaitytė ir pridūrė, kad savivaldybė nuolat stebi situaciją ir vadovaujasi saugumo reikalavimais.

„Šią praktiką taikysime viso kalėdinio laikotarpio metu. Esant poreikiui, esame pasirengę kontroliuoti žmonių srautus, į pagalbą pasitelkiant Viešosios tvarkos pareigūnus“, – sakė savivaldybės atstovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA