Bandė atsakyti į klausimus dėl rajono prijungimo prie Kauno: kas laimės? | Kas vyksta Kaune

Bandė atsakyti į klausimus dėl rajono prijungimo prie Kauno: kas laimės?

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybei paskelbus apie planus prijungti Kauno rajono teritorijas prie miesto, tarp įvairių visuomenės sluoksnių užvirė ne viena aštri diskusija. Apie abejotinas naudas ir galimus tokio skuboto prijungimo pavojus Kauno miesto ir rajono atstovai pasisakė diskusijoje „Kauno karas su rajonu: kam atiteks šimtas kaimų?“

Rugsėjo 17 d. apleisto Švč. Sakramento bažnyčios pastato kultūrai ir renginiams skirtoje erdvėje vykusioje diskusijoje savo nuomonę Kauno miesto ir rajono sujungimo temomis išsakė VDU viešojo administravimo katedros docentė Aistė Lazauskienė, LR Seimo narė Raminta Popovienė, Kauno miesto tarybos narė, opozicijos atstovė Jurgita Šiugždinienė.

Į kritiškas pasisakiusių nuomones dėl drastiško prijungimo organizavimo reagavo Kauno miesto savivaldybės vadovai – Kauno vicemeras Andrius Palionis, Kauno miesto tarybos narys ir „Vieningo Kauno“ valdybos narys prof. Jonas Audėjaitis, taip pat renginyje dalyvavo vicemeras Mantas Jurgutis, pasisakė miesto vicemerė Rasa Šnapštienė.

Apie sumaištį dėl tokios netikėtos žinios tarp Kauno rajono gyventojų kalbėjo Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė ir Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas, o socialinių mokslų daktaras, prof. Gediminas Merkys net pasiūlė Kaune įvesti tiesioginį valdymą.

Replikos teise pokalbyje dalyvavo žurnalistas Juras Jankevičius, Panemunės bendruomenės atstovas Gediminas Žukauskas, Kauno bendruomenių asociacijos vadovas Ramūnas Navickas. Galiausiai diskusiją reziumavęs Viktoras Bachmetjevas pasidžiaugė, kad toks pokalbis aplamai įvyko.

„Susirinko žmonės spręsti savo reikalų. Tokie surinkimai turėtų būti reguliarūs, nes tokia yra tikroji savivalda. Nereikia žmonių per prievartą daryti laimingais, jei jie nenori gatvės, ar kažko kito nenori – tai ir tegul – tokia jų valia“, – neabejojo V. Bachmetjevas.

Diskusiją tarp miesto ir rajono savivaldybių atstovų, politikų ir visuomenės moderavo žurnalistė, portalo „Kas vyksta Kaune“ redaktorė Brigita Sabaliauskaitė. Plačiau apie viešos diskusijos dalyvių išsakytus motyvus ir galimus pertvarkos pavojus skaitykite čia.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ skatina politikų ir visuomenės dialogą ir palaiko visuomenines Kauno miesto ir rajono gyventojams aktualias iniciatyvas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA