Kauniečius nustebino šalia Ąžuolyno atsiradęs tunelis: kam jis reikalingas? | Kas vyksta Kaune

Kauniečius nustebino šalia Ąžuolyno atsiradęs tunelis: kam jis reikalingas?

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai penktadienio rytą prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo Ąžuolyne užfiksavo laikiną statinį – tunelį. „Gal žinote, kam jis skirtas, gal susijęs su stadiono statybomis, gal vyks koks iškilmingas renginys pagaliau jų oficialiai pradžiai paminėti, nes dabar tik išgriovė, bet statyti niekaip nepradeda?“ – klausė skaitytojai.

Atsakome: šis laikinas statinys su jo pradžioje degančiu užrašu „tekėk“ yra susijęs su šiąnakt organizuojamu „Fluxus“ judėjimui dedikuotu kauniečių kopimu į Parodos kalną, kuris Kaune vyks jau trečiąjį kartą.

„Tai mitinio Kauno Žvėries arterija, kuria kauniečiai, vidurnaktį „fluxiškai“ įveikę Parodos kalną, tekės į Ąžuolyną. Jame lauks bendruomenių pasirodymai ir kiti netikėtumai“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ (KEKS2022) organizatoriai.

Beje, kauniečiai kopti į kalną vidurnaktį kviečiami kūrybiškai persirengę netikėčiausiais kostiumais, o du įdomiausio kostiumo autoriai bus apdovanoti kelione sau ir draugui į 2020 metų Europos kultūros sostinę Rijeką Kroatijoje, kur stebėti didįjį atidarymo renginį – karnavalą – galės pasipuošę savo „fluxiškais“ kostiumais.

Kopimo į Parodos kalną pradžia penktadienį, 24.00 val. Dalyviai kviečiami rinktis 23.45 val. vieno iš „Fluxus“ įkūrėjų, Kaune gimusio Jurgio Mačiūno aikštėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA