Kaunas renka reikšmingiausias metų verslo ir kultūros naujienas | Kas vyksta Kaune

Kaunas renka reikšmingiausias metų verslo ir kultūros naujienas

R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Antrus metus portalas „Kas vyksta Kaune“ renka svarbiausias metų verslo, kultūros, miesto ir portalo skaitytojų inicijuotas naujienas. Pristatome kartu su partneriais – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais, Kaunas IN, KEKS2022 komanda ir Kauno kultūros centru išrinktas svarbiausias besibaigiančių metų verslo ir kultūros naujienas, iš kurių išrinksime Kaunui reikšmingiausią 2018-ųjų metų žinią.

Tarp verslo naujienų – vien geros žinios Kaunui

Džiugu žinoti, kad besibaigiančiais metais Kaunas vis dažniau minėtas tarp teigiamų verslo naujienų – palankūs investuotojų atsiliepimai, naujų ir esamų verslų plėtra, naujų verslo centrų ir įmonių atidarymai, svarbūs įvertinimai ir pasiekimai – tai žinios, kurios kūrė teigiamą nuotaiką Kaune ir suteikia optimizmo pasitinkant Naujus metus.

Tarp svarbiausių verslo naujienų apie Kauną neabejotinai patenka visos žinios, susijusios su naujomis investicijomis, taip pat jau Kaune veikiančių įmonių plėtra – tai „Hella“ gamyklos Kaune atidarymas,

Kauno LEZ pradėtos statyti „Continental“ gamyklos kapsulės įkasimas (primename, kad žinia apie šios įmonės planus kurtis Kaune ir investuoti 95 mln eurų pernai buvo išrinkta svarbiausia 2017-ųjų metų verslo naujiena),

„Hegelmann Transporte“ logistikos centro atidarymas ir bendrovės „Freda“ planai kitąmet investuoti į naujos gamyklos Kauno LEZ-e statybas.

Kaip rašoma metų naujienų rinkimų partnerio Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų pranešime, AB „Freda“ investicijos Kauno LEZ-e sieks 42 mln. Eur – kitų metų pirmąjį ketvirtį turėtų Kauno LEZ-e turėtų būti atidaryta nauja gamykla, kurioje bus įdarbinta 240 naujų darbuotojų.

„Hellos“ gamykloje Lietuvoje šiuo metu dirba apie 70 žmonių, per artimiausius 3 metus planuojama šį skaičių padidinti iki 250. Iki šiol „Hella“ Lietuvoje investavo 18 mln. Eur, bendra investicijų suma užbaigus pirmąjį plėtros etapą turėtų viršyti 30 mln. Eur, „Hegelmann Transporte“ investicijos į naują logistikos centrą Domeikavoje siekia 20 mln, eurų, čia bus sukurs 250 naujų darbo vietų.

Tarp metų verslo naujienų siūloma rinkti sprendimą, kaip alternatyvą Kauno rajone veikiančiai LEZ vystyti Aleksoto inovacijų parką bei pirmą kartą Kaune surengtus K.A.V.A apdovanojimus, skirtus atkreipti dėmesį į reikšmingiausias verslo investicijas, projektus, sėkmės istorijas.

Svarbia Kaunui verslo žinia šiemet tapo ir Nyderlandų užsienio prekybos ministrės vizitas bei šios šalies investuotojų sprendimas investicijoms rinktis Kauną,

taip pat bendrovės „DevBridge Group“ iniciatyva „Sourcery for Kids“, kurios dalyviams sudaromos galimybės nemokamai mokytis programavimo ir kūrybinių technologijų. Tarp ne mažiau Kaunui svarbių verslo naujienų – ir skrydžių bendrovės LOT atverta nauja kryptis iš Kauno į Varšuvą.

Metų kultūros naujienų mozaikoje – įsimintini renginiai

Tarp svarbiausių besibaigiančių metų Kauno kultūros naujienų net keletas įsimintinų renginių – tai vasarą vykęs įsimintinas Kauno dangų nuspalvinęs tarptautinis karšto oro balionų festivalis „Su laisvės vėju!“,  taip pat – netikėtumų festivalis „100 pirmų kartų“ bei kopimas į Parodos kalną fluxus judėjimo inspiruotu stiliumi.

Tarp svarbiausių metų kultūros naujienų siūloma įtraukti pirmąjį Kaune organizuotą Europos kultūros sostinės forumą, Lietuvos šimtmečio dainų šventės „Vardan tos“ Kauno Dainų dieną bei vis daugiau svečių iš Japonijos į Kauną pritraukiančią rugsėjo pradžioje organizuojamą Sugiharos savaitę, skirtą Kaune dirbusio japonų diplomato Čijunės Sugiharos atminimui ir jo žygdarbiui gelbstint žydų gyvybes. Tarp metų kultūros naujienų pateko ir tarptautinė modernizmo konferencija bei paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas 1918-1940 m.“

Dar viena ne mažiau Kaunui reikšminga iniciatyva, kurią apsilankymu Kaune pagerbė Nyderlandų karalius Willemas-Alexanderis bei šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė – Laisvės alėjoje atidengtas paminklas Nyderlandų konsului, gyvybės vizų išdavėjui Jan Zwartendijkui.

Tarp praeitais metais Kaunui svarbių įvykių minimas „Jazz Academy Kaunas“ atidarymas Šilainiuose bei žinia apie Kauno kultūros centro didžiosios salės rekonstrukcijos pabaigą. Beveik 500 vietų talpinanti daugiafunkcė salė bus skirta muzikos, šokio, teatro pasirodymams, vyks kino transliacijos ir kiti renginiai.

Baigiantis metams įvertinti ir Kauno menininkai – LR Kultūros ministerija Jaunojo kūrėjo premiją skyrė šokėjui, choreografui ir pedagogui Mariui Pinigiui, o Tarptautiniame sakralinės chorinės muzikos konkurse „Cantate Domino“ Kauno kultūros centro mišrus choras „Kamertonas“ (vadovas Kęstutis Jakeliūnas) laimėjo Grand Prix.

Kviečiame skaitytojus komentaruose siūlyti jums labiausiai įsiminusias verslo ir kultūros naujienas. Metų pabaigoje pateiksime ir rinkimams siūlomą miesto naujienų sąrašą.

Už reikšmingiausias ir labiausiai pašėlusias 2018-ųjų publikacijas, kurias inicijavo skaitytojai galite balsuoti čia.

Svarbiausios metų naujienos pus paskelbtos ateinančių metų pradžioje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA