Gurmanų rojus Kaune – salyklinio jogurto ragautuvės, austrės ir pasaulinė mėsainių klasika 

Birželio 2-ąją, šeštadienį, iš spalvingiausio rajono Kaune – Žemųjų Šančių – pakraščio sklis gurmaniški kvapai. Čia vienai dienai įsikurs ne tik įvairių šalies ir užsienio mažųjų alaus daryklų atstovai, bet ir išskirtinius skonių derinius pasiūlysiantys virtuvės šefai. Praėjusiais metais debiutavęs alaus mikro festivalis „Craft Beer Day“ šiemet siekia dar aukščiau užkelti renginio kokybės kartelę.
 
Bendrovės „Genys Brewing Co.“ patalpose ir erdviame A. Juozapavičiaus pr. 7H kiemelyje vyksianti gurmaniška šventė sutrauks Latvijos, Estijos, Danijos gėrimų entuziastus, tikimasi ir didelio kauniečių bei kitų Lietuvos miestų gyventojų dėmesio.

„Sumuštinių galite nesitepti – pasirūpinome, kad maisto zona šiemet pranoktų visus lūkesčius“, –  juokauja renginio organizatorius, bendrovės „Genys Brewing Co.“ vadovas Laurynas Lisauskas. Nuo austrių ir picų iki šonkaulių ir mėsainių – tokį platų užkandžių ir „rimtų“ patiekalų spektrą bus galima rasti maisto zonoje.

Visus alaus parodos lankytojus specialiai renginiui parinktais sūriais vaišins kompanijos „Masters of Cheese“ atstovai. Dar vienas netikėtas akcentas pieno gaminių mėgėjams – aludarių Sakiškėse sukurtas jogurtas.
 
„Kadangi turime rūgščiųjų gėrimų liniją, kurioje fermentacijai naudojame pienarūgštę, kilo mintis iš salyklo imti bakterijas ir taip sukurti jogurtą“, – pasakoja bravoro įkūrėjas Linas Zakarevičius. Anot jo, su alumi šio eksperimentinio jogurto skonis neturi nieko bendra, bet gaminio aromatas – salyklinis.
 
Austres alaus žinovams atidarinės ir apie šį lietuviams neįprastą, bet, pavyzdžiui, JAV ypač populiarų derinį papasakos Prancūzijoje austrių mokyklą baigęs kaunietis Robertas Reklaitis. Anot jo, austrių ir alaus „poravimas“ populiarėja ir Europoje – pavyzdžiui, vis dažniau šį derinį renkasi gurmanai Belgijoje, kur alaus daryklų yra tiek pat daug, kiek Prancūzijoje vynuogynų.
 
„Kas rytą kepame šviežias brioche bandeles ir malame mėsą, patys marinuojame daržoves ir gaminame naminius padažus“, – apetitą savo pasakojimu žada sostinėje veikiančių populiarių mėsainių restoranų „Drama Burger“ atstovas Jonas Mažintas. Jis išduoda, kad į Kauną vilniečiai atveš pasaulinę klasiką – jautienos ir sūrio mėsainius. „Išrankesniems tikrai prigriebsime kai ką įmantresnio“, – intriguoja J. Mažintas.
 
Lietuviškų tradicijų puoselėtojams turėtų patikti gatvės maisto ant ratų specialistai, kuriuos bus galima rasti po iškaba „Vagonas“. Čia „programoje“ – pačių darytos sūrio spurgytės, pačių rūkyti nedidukai upėtakiai ir nuo šonkaulių slystanti mėsa. Taip pat alaus festivalio lankytojai galės paragauti čia pat kepamų „Jurgio ir Drakono“ picų.
 
Edukaciniame renginyje taip pat bus galima apžiūrėti „Genys Brewing Co.“ gamybinę įrangą, iš arti susipažinti su mažame bravore verdamo alaus gamybos technologija. Šventės metu netrūks ir nealkoholinio alaus bei kitų gėrimų.

Į renginio bilieto kainą įskaičiuotas festivalyje pristatomo alaus ragavimas, firminė festivalio taurė ir festivalio erdvėje vyksiančių pranešimų lankymas. Į renginį įleidžiami dalyviai nuo 20 metų amžiaus.

Bilietų skaičius yra ribotas, artėjant renginiui jie kainuos brangiau. Bilietus platina TIKETA.LT.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA