Nuotolinį „Citadele Kauno maratoną“ organizuoti įkvėpia meilė tėvynei ir bėgimui | Kas vyksta Kaune

Nuotolinį „Citadele Kauno maratoną“ organizuoti įkvėpia meilė tėvynei ir bėgimui

Organizatorių nuotr.

Penktojo „Citadele Kauno maratonas“ renginio proga organizatoriai bėgti renginyje kvies ne tik Lietuvoje. Visame pasaulyje vyks nuotoliniai bėgimai, kuriais bus siekiama suburti lietuvių bendruomenes užsienyje ir simboliškai sugrįžti į Kauną. Šiuo metu tokie bėgimai numatyti Sidnėjuje, Pukete, Atlantoje, Dubline, Beirute ir kituose pasaulio miestuose. Už kiekvieno nuotolinio bėgimo slypi savanoriai renginio ambasadoriai. Bet kas juos skatina prisijungti prie renginio ir suvienyti bendruomenę?

[galerija kiek=”4″]

Kipre, Limasolio mieste nuotolinį „Citadele Kauno maratonas“ renginį organizuojantis Sergey Lysionok šiame mieste gyvena jau 7 metus. Jis pasakojo, kad bėgioti pradėjo jau išvykęs iš Lietuvos ir nors jau yra įveikęs ne vieną maratoną ar net Transgrancanaria ultra ilgų nuotolių bėgime įveikė 125 km, visgi lietuviškuose bėgimo renginiuose dalyvauti jam neteko, o į Lietuvą grįžti nepavyksta. Tad labai apsidžiaugė galimybe pačiam surengti nuotolinį bėgimą.

„Kai su manimi susisiekė viena iš renginio organizatorių, nusprendžiau, kad tikrai galėčiau suburti vietinius lietuvius smagiam prasibėgimui. Sakyčiau, kad tokiai nedidelei šaliai, Kipre yra tikrai daug lietuvių. Tai labai jautėsi pirmaisiais metais čia atvykus. Vyko daug įvairių lietuvių renginių, susitikimų. Vėliau jie vis retėjo, tad šis nuotolinis bėgimas bus puiki proga vėl visus išjudinti ir paskatinti aktyviau bendrauti“, – svarstė Sergey.
Pašnekovas tikiną paruošęs vaizdingą ir nesudėtingą trasą, jūros pakrantėje per baltas uolas. Visai kitokia, miško takelių trasa lietuviai bėgs Danijoje, Vedbaek miestelyje.

Čia nuotolinį „Kauno maratono“ renginį organizuoja Rūta Mocevičiūtė. Nors ji šiame miestelyje gyvena dar tik 6 mėnesius, bet tikisi, kad pavyks suburti lietuvių bendruomenę ir ramiai pabėgioti, nors pabrėžia, kad ne tai svarbiausia.

„Svarbiausia šiame renginyje bus smagiai praleisti laiką, pabendrauti ir susipažinti vieniems su kitais“, – pasakojo Rūta.

Pašnekovė neslepia, kad bėgimas jai taip pat nėra svetimas, bėgti įvairiose varžybose pradėjo dar būdama moksleive, o dirbdama pasibėgiojimu pradėdavo dieną ir kaip tikina, į darbą ateidavo žvali ir laiminga be kavos puodelio. Į bėgimą, kaip energijos ir geros savijautos šaltinį žiūri ir Las Palme, Maljorkoje gyvenanti Enrika Liutikaitė. Ji trasą suplanavusi taip pat pajūryje.

„Šioje saloje susipažįstu ir atrandu vis daugiau lietuvių. Turime aktyvią grupę socialiniuose tinkluose, kuriuose dalinamės naujienomis, padedame vieni kitiems. Tad tikiu, kad nemažai mūsų susirinks ir pabėgioti, praleisti laiką kartu, bei simboliškai pabūti arčiau Lietuvos“, – sakė Enrika.

„Citadele Kauno maratono“ organizatoriai pastebi, kad tarp būsimų renginių organizatorių pasitaiko tiek ką tik iš Lietuvos išvykusių tėvynainių, tiek ir jau daugelį metų Lietuvoje nebuvusių. Tikimasi, kad per visą pasaulį renginyje dalyvaus keli šimtai išvykusių tautiečių su šeimomis. Registruotis į nuotolinius bėgimus galima iki gegužės 25 dienos.

Viso pasaulio bėgikai „Citadele Kauno maratonas“ renginiuose dalyvaus birželio 11 dieną. Sportininkai rungsis „Citadele“ maratono, „Avitela“ pusmaratonio, „SDG“ 10 km, „Impuls“ 5 km, „Agathum“ šeimų bėgimo 1,5 km distancijose. Visų dalyvių laukia išskirtiniai medaliai. Renginio metu, Kaune, paaiškės Lietuvos maratono čempionato nugalėtojas.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA