Visuomenė šiandien kviečiama tiesti tiltus tarp galios ir negalios | Kas vyksta Kaune

Visuomenė šiandien kviečiama tiesti tiltus tarp galios ir negalios

Birželio 19 d. 15 val. Kaune, meno erdvėje „Fluxus ministerija“ (Jonavos g. 3) pristatoma fotografo Jono Danielevičiaus parodos „Tokie patys tik kitokie“ premjera. Ilgametėje emigracijoje JAV gyvenęs menininkas kelis mėnesius brandintą parodą dedikuoja Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centrui, kuris šįmet švenčia 15-ąjį gimtadienį. Parodoje įamžinti šio Centro lankytojai.

Fotografas J. Danielevičius apie parodą:

„Šių jaunuolių entuziazmas ir degančios akys net pribloškė. Viskas klostėsi kaip iš pypkės, buvo net lengviau dirbti nei su dažniausiais klientais – neturinčiais negalios. Kadangi fotosesija vyko sklandžiai, o joje užfiksavome neeilines asmenybes, nusprendėme, kad nėra ko laukti, reikia tučtuojau visuomenei parodyti kokius nuostabius žmones turime šalia!“, – teigė fotografas.

„Žmonės su negalia nenori, kad žiūrėtume į juos ir verkšlentume, jeigu taip manote – čia jūsų problema. Iš tikrųjų, jiems nepatinka būti išskiriamiems, jų siekiamybė – pilnavertiška integracija į sveikųjų bendruomenę. Žinote, ką dar supratau apsilankęs pas juos? Visiems sveikiesiems, kurie sėdi ir dejuoja dėl prasto gyvenimo, reikėtų nustoti purkštauti dėl menkniekių ir pasimokyti pozityvumo iš neįgaliųjų“, – įsitikinęs fotografas.

„Labai dažnai mėgstame klijuoti štampus. Ypač – kalbant apie žmones su negalia, štai, kad ir dabar, kiek iš jūsų išvydusių žodis „neįgalus“ nepagalvojo: „Čia tie, kitokie, su sutrikimais, man neaktualu“. Taip, jie kitokie. Atstumtieji. Nemanau, kad tai protinga, todėl skatinu keisti požiūrį į turinčiuosius negalią ir sugrąžinti juos atgal į bendruomenę! Šiuo renginiu tiesiame tiltus tarp galios ir negalios“.

Šalia J. Danielevičiaus fotografijų bus eksponuojami ir šių jaunuolių pagaminti keramikos, tekstilės, bižuterijos darbai bei gausybė piešinių.

Daugiau informacijos apie renginį rasite „Kas vyksta” renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA