Kilo gaisrai Krašto apsaugos ministerijoje, Generalinėje prokuratūroje - Kas vyksta Kaune

Kilo gaisrai Krašto apsaugos ministerijoje, Generalinėje prokuratūroje papildyta

ELTA / Augustė Lyberytė 2024/10/20 10:14
Asociatyvi / Ugniagesiai gelbėtojai / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / Ugniagesiai gelbėtojai / R. Tenio nuotr.

Pareigūnai sulaikė įtariamąjį, sekmadienio rytą sukėlusį gaisrus Krašto apsaugos ministerijoje (KAM), Generalinėje prokuratūroje ir kituose pastatuose.

Kaip Eltai patvirtino policijos atstovas Ramūnas Matonis, pirmasis incidentas fiksuotas 5 val. 40 min. ryto – buvo padegtos sostinės Rinktinės gatvėje įsikūrusios Generalinės prokuratūros pastato laikinosios medinės konstrukcijos ir apsauginė medžiaginė plėvelė. Gaisro metu apdegė aprūko medinės stogelio konstrukcijos.

Vilniaus Apskrities vyriausiojo policijos komisariatas (AVPK) Eltai nurodė, kad vėliau, 6 val. 14 min. pranešta apie padegimą sostinės centre, Odminių gatvėje. Trijų aukštų namo pastate, kurio durys taip pat buvo padegtos, yra įsikūrusi Vilniaus miesto Senamiesčio seniūnija.

Po kiek laiko, 6 val. 40 min., gautas pranešimas apie gaisrą Labdarių g. 8. Čia, anot Vilniaus AVPK, šalia įsikūrusios Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos buvo padegtas šiukšlių konteineris. Padegėjas jį atitempė prie įstaigos įėjimo durų.

Tuo metu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Pajėgų valdymo valdybos Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, 7 val. 12 min. buvo gautas pranešimas, kad Šv. Ignoto gatvėje įsikūrusioje KAM suveikė priešgaisrinė signalizacija, pirmajame pastato aukšte buvo dūmų. Nurodoma, kad atvykus ugniagesiams nustatyta, jog iš kiemo pusės degė nenaudojamos medinės įėjimo į pastatą durys. Pastarosios apdegė, deformavosi. PAGD informavo, kad 7 val. 57 min. gaisras buvo likviduotas.

Policijos departamento atstovas R. Matonis Eltai patvirtino, kad pareigūnai sulaikė 1984 m. gimusį įtariamąjį, sukėlusį gaisrus. Įtariamasis yra sulaikytas, jam nustatytas lengvas girtumas (0,63 prom.), jis elgėsi labai keistai.

Ar šis asmuo anksčiau buvo žinomas policijai, R. Matonis pakomentuoti negalėjo.

Gaisro priežastys ir nuostoliai nustatinėjami, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA