Įspėja kauniečius: poilsiautojai tvenkinyje rado piktybiškai primėtytų šukių – Kas vyksta Kaune

Įspėja kauniečius: poilsiautojai tvenkinyje rado piktybiškai primėtytų šukių

Stiklai Ringaudų tvenkinyje / Skaitytojo nuotr.
Stiklai Ringaudų tvenkinyje / Skaitytojo nuotr.

Šalyje vyraujant vasariškai šilumai, gyventojai mielai skuba atsigaivinti prie vandens telkinių. Deja, kartais maudynės gali baigtis itin liūdnai dėl telkiniuose pridaužytų stiklinės taros šukių.

„BŪKITE ATSARGŪS BESIMAUDANTYS TVENKINYJE. ŠĮ RYTA DUGNE MAUDYNIŲ VIETOJE RADAU DAUG SPECIALIAI PRIMESTŲ ŠUKIŲ. Dalį išrinkau. Būtų puiku, jei atsirastų savanoris, turintis nardymo įrangą ir peržiūrėtų dugną“, – vienoje „Facebook“ grupėje rašė skaitytojas.

Kaip paaiškėjo, rašoma apie Ringaudų tvenkinį, kuriame mielai maudosi aplinkiniai gyventojai.

Komentaruose kilo diskusija – „Iš kur tiek pykčio?“, „Ligonio darbas“, – begėdiškai pasielgusiais telkinio teršėjais baisėjosi skaitytojai.

Problema kartojasi ne vienerius metus

Tiek vietiniai gyventojai, tiek atvykstantys išsimaudyti pastebi, kad stiklų čia pridaužoma nuolat.

Stiklai Ringaudų tvenkinyje / Skaitytojo nuotr.
Stiklai Ringaudų tvenkinyje / Skaitytojo nuotr.

„Kasmet tas pats. Ir pernai rinkom šukes ir užpernai. Stiklainių ir butelių duženos…“, – rašė skaitytoja.

„Praeitais metais mano vyras rinko šukes… Bet kaip būtų šaunu, jei mūsų seniūnija imtųsi iniciatyvos įrengti paplūdimį su vaizdo kameromis. Manau daugelis žmonių palaikytų šią idėją. Tai būtų didelis mūsų vietovės privalumas!“, – pasiūlė dar viena skaitytoja.

„Šukių primeta tie, kurių žemės aplinkui ir nenori, kad prie namų būtų paplūdimiai, triukšmas. Jiems geriausiai, kad tai būtų visų pamiršta bala vidury laukų, o laikui bėgant pasistatai namą prie ramaus tvenkinio, kurį visi pamiršo ir niekas nesilanko, ir gali tvorą iki vandens statyti, ir ramiai sau gyveni“, – teigė komentatorius.

„Pilnai tikėtina, kad vietinių darbas….(Bet visiškai šito nepateisinu). Iš kitos pusės pasižiūrėjus, atvažiuoja, išsimaudo ir šiukšlių kalną palieka, kas tvarko, kieno žemė… Šitas tvenkinys nėra natūralus, jis iškastas žmogaus žemėje, tad atvykę pas jį į svečius, nepamirštam šiukšlių…“, – aukščiau rašytam komentarui antrino skaitytojas.

Pasak vietos gyventojų, taip elgiasi besimaudančiais nepatenkintas netoliese gyvenantis vyriškis.

„Čia visiems aišku, kas daro. Eilę metų viskas buvo taip ir bus, čia daro tas, kur už kalno yra namas“, – vietos gyventojų informaciją patvirtina komentatorius.

Pažymėtina, kad tokia padaryta veika kelia pavojų žmonių saugumui ir gyvybei.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas nurodė, kad pranešimų apie stiklais priterštą telkinį gauta ir anksčiau.

Informaciją ir aplinkybes aiškinsis policija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA