Šaulių sąjungos jubiliejus Kaune: sveikinimo žodį tarė ir pirmoji ponia – Kas vyksta Kaune

Šaulių sąjungos jubiliejus Kaune: sveikinimo žodį tarė ir pirmoji ponia

Diana Nausėdienė / A. Ščerbakov nuotr.
Diana Nausėdienė / A. Ščerbakov nuotr.
Diana Nausėdienė / A. Ščerbakov nuotr.
Diana Nausėdienė / A. Ščerbakov nuotr.

Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė šeštadienį Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje Kaune pasveikino Lietuvos šaulius jų sąjungos įkūrimo metinių proga ir perdavė jiems Prezidento padėką.

Pirmoji ponia pažymėjo, kad šauliai visuomet buvo svarbus mūsų valstybės atkūrimo ramstis, – rašoma Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos pranešime žiniasklaidai.

Šaulių sąjungos nariai aktyviai dalyvavo Nepriklausomybės kovose 1919–1920 metais, organizuojant ir vykdant Klaipėdos krašto prijungimą prie Lietuvos 1923 metais, priešinantis Sovietų Sąjungos okupacijai 1944–1953 metais bei ginant ir įtvirtinant 1990 metais atkurtą Lietuvos Respublikos nepriklausomybę.

D. Nausėdienė atkreipė dėmesį, kad ir vėl gyvename tokiu laikotarpiu, kai laikas veikti ir daryti darbus, stiprinančius valstybės gynybą ir atsparumą.

Pasak pirmosios ponios, Šaulių sąjungai tenka išskirtinis vaidmuo rengiant Lietuvos Respublikos piliečius neginkluotam pilietiniam pasipriešinimui, stiprinant visuomenės atsparumą bei valią priešintis, taip pat prisidedant prie Lietuvos kariuomenės populiarinimo, karo tarnybos prestižo didinimo, visuomenės ryšio su krašto apsaugos sistema stiprinimo.

„Suvienykime jėgas ir nuolat kartu vystykime mūsų šalies gynybinį ir gyvybinį potencialą. Kiekvienas Lietuvos šaulių sąjungos narys yra svarbus ir aktyvus šio proceso dalyvis“, – sakė pirmoji ponia.

D. Nausėdienė pabrėžė Lietuvos šaulių sąjungos dėmesį jaunajai kartai:

„Labai vertinu Jūsų vadų veiklos toliaregiškumą: pastangas, skirtas jaunųjų šaulių ugdymui, strategiškai remiant visų moksleivių, net ir tų, kurie nepriklauso Lietuvos šaulių sąjungai, parengtumo užtikrinimą. Itin gerų atsiliepimų sulaukia Jūsų organizuojamas Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas, kuris, tikiu, pagaliau bus išmintingai įtrauktas ir į privalomąsias bendrojo ugdymo mokyklų programas.“

Pirmoji ponia visai šaulių bendruomenei perdavė nuoširdžią Prezidento padėką už organizacijos patriotinę, kovinę dvasią, už šaulišką tvirtybę, atsidavimą ir meilę Tėvynei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA