Kaunietis apie vieną blogiausių gatvių mieste: bus naujai išasfaltuota? (video) – Kas vyksta Kaune

Kaunietis apie vieną blogiausių gatvių mieste: bus naujai išasfaltuota? (video)

Jau ne vienerius metus kauniečiai skundžiasi ir įvardija Rokų gatvę kaip vieną blogiausių visame Kaune dėl duobių ir rizikos smarkiai apgadinti automobilius į jas įvažiavus. Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pastebėjo, kad minėtoje gatvėje matomos galimų tvarkymo darbų apraiškos.

Su portalo redakcija susisiekęs skaitytojas spėliojo, kad Rokų gatvė galimai bus naujai išasfaltuota.

„Neįtikėtina. Rokų gatvėje nuskustas asfaltas. Nors sakė, kad tik duobes remontuos. Bet panašu, kad asfaltuos išilgai. Nuo geležinkelio viaduko iki nusukimo į Garliavos plentą“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ antradienį pranešė skaitytojas.

Vis dėlto, Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad šiais metais bus remontuojamos tik blogiausios Rokų g. atkarpos.

Kaip tik šiuo metu ir vyksta šie darbai, apie kuriuos pranešė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas. Pasak A. Pakalniškio, atkarpų remontas bus atliktas per tris savaites.

„Visos gatvės rekonstravimo darbai planuojami tik 2025-2026 m. laikotarpyje. Iki šio laiko turi būti parengtas lietaus tinklo techninis projektas“, – apie planus rekonstruoti visą gatvę užsiminė Kauno savivaldybės atstovas.

Primename, kad naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ jau sausio pabaigoje socialinio tinklo Facebook paskyroje dalijosi vaizdo įrašu, kuriame matyti itin prasta gatvės būklė.

Pažymėtina, kad dalis Rokų prie Kauno miesto prijungti dar 1997-iais, tačiau dar ir dabar gatvė tik palopyta, o pėstieji turi klampoti per molingą šalikelę.

Kauniečiai Rokų gatvę netgi įvardija kaip vieną blogiausių visame mieste. Gatvė duobėta, kur ne kur palopyta, tačiau, kaip teigia kauniečiai, tai problemos neišsprendžia – gatvės būklė labai prasta, o įvažiavus į duobę atsiranda tikimybė prakirsti automobilių padangas.

„Na, meras čia nelabai važinėja, tai ir remontuoti neskuba. Mes čia vieną dieną su žmona sugeneravome tokią idėją, kad reikia Rokuose, gimnazijoje, dar kur nors kitur suorganizuoti kokias nors šventes ir būtinai pakviesti merą, kad atvažiuotų… Gal pamatytų, kad jo „Porsche“ nelabai tokiomis gatvėmis pravažiuos…

Rokai visada buvo tragedija. Mes išvis dar nelkalbam apie aplink esančias gatves, ypač tas, vedančias link kolektyvinių sodų, kur miestas visą laiką vengė atsakomybės bet kokius veiksmus daryti. Yra nuokalnės/įkalnės, kurių žiemomis niekas netvarko taipogi, nekalbant jau dar apie tai, kad tos vietovės turėjo seniai projektus, kurie nebuvo įgyvendinti jau prieš gerus 15 metų“, – komentarų skiltyje pastebėjimus anksčiau reiškė kauniečiai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA