Kauno rajone atidaryta nauja kultūrinė erdvė – Kas vyksta Kaune

Kauno rajone atidaryta nauja kultūrinė erdvė

Kultūrinės erdvės atidarymas / KRS nuotr.
Kultūrinės erdvės atidarymas / KRS nuotr.

Po ilgos pertraukos Bubiuose bendruomenei duris atvėrė nauja kultūrinė, bendruomeninė erdvė – PARKO 7. Tai buvę kultūros namai, kurių sienos penktadienio vakarą prabilo istorijomis ir prisiminimais.

Tai pirmasis žmonių muziejus, kuriame pristatyta humanistinė fotografijos paroda „Batneva–Batniava“, odos menininkės Lolitos Grabauskienės paroda. Ši kultūrinė erdvė prisipildė naujais meno kūriniais ir kitais eksponatais, kurie atskleidžia šio krašto istoriją ir dabarties žmonių gyvenimą.

Šiai progai paminėti kultūros namuose įvyko muzikinio poetinio spektaklio „Iš atminties prisiminimų. Legendos“ premjera, kurį režisavo Arvydas Lebeliūnas.

Spektaklyje persipynė dvarininko ir mecenato Ignoto Karpio gyvenimo istorija, įvairūs šio krašto padavimai ir šiuolaikinio gyvenimo atspindžiai.

„Kultūra grįžo į Batniavos seniūniją. Šio krašto žmonės ilgai laukė šios dienos. Buvo tokių žmonių, kurie norėjo nugriauti pastatą, kuriame šiandien visi susirinkome. Džiaugiuosi, kad aktyviems seniūnijoms žmonėms ir seniūnui kilo mintis prikelti buvusius kultūros namus naujam gyvenimui. Šiandien įvykusi spektaklio premjera ne tik įpūtė šioms erdvėms gyvybės, bet ir sugrąžino čia profesionalų meną“, – kalbėjo renginyje dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Po spektaklio bendruomenės laukė dar viena staigmena, koncertas – analogų Lietuvoje neturintys VOICELESS. Skambėjo roko klasikos žinomiausi kūriniai, grupės sukurtos originalios kompozicijos. Publiką sužavėjo paslaptinga, viliojanti ir magiška violončelių muzika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA