Sinoptikai: pirmasis pavasario savaitgalis bus itin saulėtas ir šiltas | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: pirmasis pavasario savaitgalis bus itin saulėtas ir šiltas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio orus šalyje ir toliau lems ryčiau esanti aukšto atmosferos slėgio sritis, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Danguje laikysis nepastovus debesuotumas. Kiek tankesni debesys sukiosis pirmoje dienos pusėje, o vėliau jie plonės, pragiedrulių turėtų daugėti, nuo vidurdienio jau daug kur džiugins saulės spinduliai.

Lietaus šią dieną nenumatoma. Pūs stiprokas pietryčių krypties vėjas. Tačiau orai ir toliau dar bus šilti – temperatūra daug kur kils iki 9–11, kai kur ir 12–13 laipsnių šilumos. Šiek tiek vėsiau, apie 6–8 laipsnius šilumos išliks tik kur ne kur labiau debesuotose vietovėse.

Sekmadienį situacija keisis nežymiai. Naktį vėl netrūks giedresnio dangaus plotų, o lietaus ir toliau nenumatoma. Išliks nelabai malonus pietryčių krypties vėjas.

Didesnėje šalies dalyje temperatūra išliks teigiama tarp 0–4 laipsnių šilumos, o nedidelis minusas, iki 1 laipsnio šalčio, bus tik kai kur, daugiausia rytiniuose rajonuose.

Sekmadienio dieną pamažu artinsis vėsesnio oro masė. Danguje ir toliau netrūks giedro dangaus plotų, o žymesnio lietaus nelaukiama. Vėjas nei krypties, nei greičio nekeis. Vis tik temperatūra jau kils truputį vangiau ir nepaisant saulės spindulių, oras tesušils iki 4–9 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA