9-metės pagrobimu įtariamas G. Filipavičius lieka suimtas | Kas vyksta Kaune

9-metės pagrobimu įtariamas G. Filipavičius lieka suimtas

BNS 2024/01/29 14:37
R. Tenio, DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas.

Mergaitės pagrobimu ir kitomis nusikalstamomis veikomis įtariamas Gediminas Filipavičius lieka suimtas trims mėnesiams – Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija pirmadienį atmetė jo gynėjo skundą dėl kardomosios priemonės.

Trimis nusikalstamomis veikomis įtariamam G. Filipavičiui buvo palikta galioti esama kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams, Kauno apylinkės teismo skirtas sausio 10 dieną.

Suėmimo terminas skaičiuojamas nuo įtariamojo laikino sulaikymo sausio 9-ąją.

Neviešo Kauno apygardos teismo posėdžio metu prokuroras prašė įtariamojo gynėjo skundą atmesti kaip nepagrįstą, o įtariamojo gynėjas – tenkinti.

„Teisėjų kolegija pritarė argumentams, kad būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti gresiančios griežtos bausmės – laisvės atėmimo, įtariamasis gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro, ar teismo, todėl nėra išnykęs (…) suėmimo pagrindas. Taip pat teisingai nustatytas ir kitas pagrindas – kad būdamas nesuimtas įtariamasis gali trukdyti procesui“, – pirmadienį skelbiama Kauno apygardos teismo pranešime.

Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad šiuo metu nėra pagrindo įtariamajam skirti švelnesnių kardomųjų priemonių. Ši nutartis įsigalioja nuo jos priėmimo dienos ir yra neskundžiama.

Kaip praėjusį trečiadienį informavo Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Rimas Bradūnas, kauniečiui G. Filipavičiui iš viso inkriminuojamos trys nusikalstamos veikos. Viena jų – dėl vaiko pagrobimo, kitos neatskleidžiamos dėl aukos apsaugos.

„Asmuo yra apklaustas kaip įtariamasis, bet jis naudojasi įtariamojo teise neduoti parodymų ir tokių parodymų jis nėra davęs“, – praėjusią savaitę sakė R. Bradūnas.

Prokuratūra yra pradėjusi dar vieną tyrimą aiškinantis, ar nebuvo vykdoma seksualinio pobūdžio nusikalstama veika prieš vaikus. Tyrimas pradėtas po to, kai paviešinus įtariamojo tapatybę pasirodė pranešimai apie tai, kad maždaug prieš metus galimai gydytoju apsimetantis asmuo socialiniuose tinkluose siūlė 2–5 metų amžiaus vaikų gydymą nuo autizmo prisilietimais.

Devynerių metų mergaitė kartu su 42 metų įtariamu pagrobėju rasta sausio 9-osios vakarą, po dviejų parų intensyvių paieškų. Asmuo buvo suimtas maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA