Mergaitės pagrobimu įtariamas G. Filipavičius bandė parduoti savo verslą, patentavo keistą išradimą | Kas vyksta Kaune

Mergaitės pagrobimu įtariamas G. Filipavičius bandė parduoti savo verslą, patentavo keistą išradimą

delfi.lt / Vytenis Miškinis, Teisėsaugos aktualijų žurnalistas 2024/01/11 16:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

9-metės mergaitės pagrobimu įtariamas Gediminas Filipavičius prieš pat nusikaltimą bandė parduoti jam priklausantį autoservisą Speigo gatvėje. Be to, šiuo metu dėl jo nagrinėjamos trys administracinės bylos, kur jam skirtos baudos dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo, visos jos – dėl konflikto su karmėlaviškiais, kai jis kirto mišką, nukasinėjo šlaitą.

Delfi jau rašė, kad G. Filipavičiui priklausė 11 garažų Speigo gatvėje. Būtent čia dar ieškodami pagrobtos mergaitės laužėsi pareigūnai.

Pardavinėjo verslą

Septyni jam priklausantys garažai yra sujungti į dideles patalpas, kur veikė jam priklausantis autoservisas „Šiaurės garažas“.

Oficialios šio verslo pajamos nebuvo įspūdingos, 2022 m. pajamos siekė 38 tūkst. eurų, 2021 m. – beveik 25 tūkst. eurų, o 2020 – 13 tūkst. eurų. Tikėtina, kad bent dalis šio autoserviso pajamų nebuvo fiksuota, taip išvengiant mokesčių.

Internete galima rasti ir jau nebegaliojantį skelbimą, kad 2021 m. gruodį autoservisą bandyta parduoti už 160 tūkst. eurų. Panašu, pirkėjas taip ir neatsirado.

Praėjusių metų spalio 31 d. visą šį turtą G. Filipavičius perrašė artimam savo giminaičiui.

Oficialiai šiame autoservise dirba du darbuotojai. Delfi susisiekus su vienu iš jų, jis vos išgirdęs, ar pažįsta G. Filipavičių, atkirto žinantis tik tiek, kiek rašyta spaudoje ir iškart numetė telefono ragelį.

Įtariamasis internete patalpinęs ir dar vieną skelbimą, kad Šiaurės pr. už 200 eurų nuomoja garažą su įrankiais automobilių remontui.

Be to, įtariamas pagrobėjas – ne tik verslininkas, bet ir išradėjas. Oficialiame Patentų biuro biuletenyje galima rasti, kad dar 2019 m. jis yra įregistravęs patento paraišką pakabinamai transporto sistemai.

„Išradimo tikslas – sumažinti automobilių srautus, oro taršą, triukšmą, praplėsti susisiekimo galimybes, atpiginti išlaidas, padidinti našumą, komfortabilumą ir saugumą“, – rašoma biuletenyje.

Baustas už konfliktą

Be to, šiuo metu G. Filipavičiaus atžvilgiu Kauno apylinkės teisme nagrinėjamos trys administracinės bylos, kur jis nubaustas dėl viešosios rimties trikdymo ir nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo. Šią žinią pirmieji pranešė „15min“.

Kaip Delfi informavo teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, visose trijose bylose jis yra apskundęs tris policijos jam 2023 m. rugpjūtį paskirtas 80 eurų baudas. Visi trys pažeidimai padaryti Karmėlavoje.

Rugpjūčio 22d. jis kaltinamas viešoje vietoje iškeikęs ir įžeidęs moterį, tą jis padarė girdint kitiems.

Rugpjūčio 26 ir 27 dienomis G. Filipavičiui surašyta bauda, nes jis traktoriumi rovė kelmus, dirbo su ekskavatoriumi, taip sutrikdydamas gyventojų ramybę bei poilsį.

Visas šias baudas jis apskundė teismui, artimiausias posėdis turėtų dėl to turėtų vykti sausio 15 d.

Visi šie pažeidimai susiję su viešai nuskambėjusiu skandalu, kai jis savo sklype Karmėlavoje kirto mišką bei nukasė šlaitą. Prokuratūra dėl inicijavo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

Drama čia nesibaigė, lapkričio pabaigoje Gediminas Filipavičius atvažiavo čia ekskavatoriumi. Susirinkusius ir jį sustabdyti bandžiusius karmėlaviškius vyras paprasčiausiai ignoravo.

„Netekę vilties, kaip jį sustabdyti, nes jis tų darbų daryti negalėjo, mes sustojome į gyvą žmonių grandinę prieš ekskavatorių, o jis tiesiog važiavo ant mūsų. Jis nepaisė, kad mes stovime susikibę už rankų, vis tiek jis važiavo ant mūsų“, – tada LNK žinioms pasakojo Karmėlavos gyventoja Asta.

Galiausiai vyrą sustabdė tik atvykę pareigūnai, jie vyrą išsivežė. Tada besiaiškinant situaciją kilo klausimų ir dėl jo sveikatos, todėl jis išvežtas į ligoninę.

Sklypą Karmėlavoje G. Filipavičius įsigijo 2007 m., tačiau miško ūkio paskirties žemės jie niekaip negalėjo naudoti. Viena vietinė gyventoja Delfi pasakojo, kad vyras bandė sklypą parduoti, bet niekas nesusidomėjo, tada ėmė kirsti ten medžius ir nukasinėti šlaitą.

Beje, šiuo sklypu prieš pagrobimą G. Filipavičius taip pat atsikratė, gruodžio 5 d. perrašė jį artimam giminaičiui.

Delfi primena, kad nuo sekmadienio ieškota Kaune dingusi devynmetė buvo rasta antradienio vakarą.

Anot policijos, mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas.

Garažas, kuriame buvo laikoma mergaitė

Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

9–metė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų. Teisėsauga atliko pirminę įtariamojo apklausą.

Policija užsiminė, kad šis vyras anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA